You are currently viewing <strong>Ușor, rapid și delicios! Secretele unui panini gourmet</strong>

Ușor, rapid și delicios! Secretele unui panini gourmet

Sandvișurile italiene sau panini sunt preparate simple, gustoase și foarte versatile.
Te poți bucura de un panini delicios la micul dejun, masa de prânz a copiilor la școală, un picnic alături de cei dragi, un prânz de duminică în aer liber sau o cină informală cu prietenii.

Alegând cu atenție ingredientele și încercând rețete și combinații inedite, acest preparat simplu poate deveni vedeta mesei tale. Calitatea produselor alese este ingredientul secret al unui panini gourmet.

Descoperă 10 idei delicioase pentru a pregăti un panini irezistibil, umplut cu bunătăți autentice: sosuri,  mortadela, speck și dovlecei, șuncă fiartă, cremă de anghinare și multe altele.

Panini cu mortadella

Panini cu Mortadella

Începem cu clasicul panini cu mortadela – crusta crocantă a pâinii folosite în combinație cu feliile aromate de mortadela vă vor cuceri instant!
Taie pâinea pe mijloc și adaugă niște frunze de salată crocantă, feliile de mortadella (noi iubim mortadella cu fistic, dar poate dorești să încerci varianta cu trufe) și roșii. Simplu… dar absolut delicios!

Panini cu Salam Felino / Toscan / Cacciatore și ardei gras

Începe cu un ardei proaspăt, pe care îl spălăm și îl curățăm de semințe, după care îl feliem. Între timp pune tigaia sau un grill pe temperatură mare, iar odată ce grătarul e încins adăugăm fâșiile de ardei, rumenindule aproximativ 5 minute. După ce le-am luat de pe foc le stropim cu niște ulei de măsline extravirgin.
Ungem bagheta proaspăt tăiată cu robiola, adăugăm ardeii și felii de salam Felino, Toscan sau Cacciatore, după preferință.

Panini cu Salam Felino

Panini cu pesto de rucola / pesto genovez, Prosciutto Crudo San Daniele & Mozarella di Bufala DOP

Nu ai cum să nu iubești aceste ingrediente… iar împreună sunt de-a dreptul irezistibile!
Începem cu prepararea pesto-ului de rucola, spălând bine frunzele și unscându-le cu niște șervețele de hârtie. Strângem frunzele într-ul bol și adăugăm semințe de pin, parmezan și pecorino ras, un praf de sare și un strop de ulei de măsline extravirgin. Amestecăm toate ingredientele într-un blender până când se crează o pastă cât mai uniformă.
Dacă preferi busuiocul sau ești pe grabă îți recomandăm să folosești pesto genovez, care se găsește  gata preparat.

Panini cu pesto de rucola

Trecem la restul ingredientelor: tăiem pâinea (ciabatta / focaccia / chiflă ) și ungem cu pesto-ul preferat, după care punem feliile de prosciutto crudo San Daniele DOP sau Prosciutto di Parma DOP și mozzarella. Pentru un gust și mai plin și o textură mai interesantă, adăugați la panini miezul unor nuci tăiate fin cu un cuțit.

Panini cu Prosciutto Cotto & Pecorino

Spălăm salata proaspăta după care uscăm frunzele cu șervețele de hârtie. Ungem feliile de pâine cu maioneză sau cremă de brânză,  adăugăm feliile de prosciutto cotto sau prosciutto arrosto și salata. Tăiem brânza pecorino în felii subțiri și o stropim cu niște ulei de măsline pentru un rezultat gustos și rapid.

Panini cu Prosciutto Cotto si Pecorino

Panini cu șuncă de curcan și cremă de avocado

Cum pregătim crema de avocado: se adaugă un avocado, un strop de ulei de măsline extravirgin și un praf de sare, în blender, până devine o cremă fină. Spălăm niște frunze de salată după care le tăiem fâșii. Pentru un extra crunch, putem pune pâinea la toast, după care ungem feliile cu pasta de avocado și adăugăm feliile de șuncă de curcan și salata. 
Acest panini rapid este perfect pentru a fi savurat în pauza de prânz.

Panini cu șunca de curcan si crema de avocado

Panini cu Speck & Zucchini

Spălăm dovleceii, îi tăiem în fâșii verticale și îi punem pe grill până se rumenesc. Îi asezonăm cu un strop de ulei de măsline extravirgin și frunze de mentă proaspăt tocate (un detaliu mic… dar important).
După care feliem și ungem pâinea cu ricotta și adăugăm feliile de speck și doveleceii. Ingrediente simple dar care merg perfect împreună!

Panini cu Speck si Zucchini

Panini cu Pancetta și brânză Asiango

Pe feliile de pâine se aranjează brânza Asiago feliată subțire, pancetta și măslinele (pe care le tăiem felii). Se acoperă cu o altă felie de pâine și se taie mai întâi în jumătate și apoi se taie cele două părți  în diagonală.
Un twist al acestei rețete vine când adăugăm panini-ul în cuptorul preîncălzit la 180° pentru a topi brânza.
Rezultatul? Un panini cald, cu brânză topită… perfect pentru o zi mai răcoroasă!

Panini cu Pancetta si branza Asiango



Te invităm să descoperi și panini-urile din bistro Degusteria Francesca, create cu ingrediente din magazinul nostru:

Sursă rețete: https://www.levoni.it/it/ricette/panini-farciti-10-idee-per-panini-farciti-fatti-in-casa

Lasă un răspuns