You are currently viewing Paste de post

Paste de post

Am pregătit o rețetă simplă, delicioasă & vegeterian friendly…

Acest fel de mâncare începe cu o mulțime de legume: ciuperci, vinete și pătrunjel proaspăt. Începi prin a sota legumele într-o oală mare sau o tigaie apoi le dai deoparte. Urmează pastele, sosul de roșii, usturoiul, apa și condimentele…totul în același vas.

Se lasă la fiert până când tăiței sunt al dente. Nu mai rămâne decât să gustăm, să condimentăm după gust și să punem și legumele în vas. Atât de simplu. Atât de bun.

În plus, este o rețetă extrem de personalizabilă. Folosește ce paste dorești, adaugă legumele tale preferate, presară niște ierburi proaspete, prăjește usturoiul, adaugă brânză (dacă nu dorești să fie vegetarian) – opțiunile sunt interminabile.

Ingrediente

340 g paste uscate *

1/2 vinete mici (cubulețe)

140 g ciuperci feliate

3 căței de usturoi (tocat și împărțit)

360 ml sosde roșii

480 ml apă

2 linguri de sare de mare

1 lingurăde piper negru măcinat

30-45 ml uleide măsline

Pătrunjel sau busuioc proaspăt (opțional)

Instrucțiuni:
Clătiți și tăiați vinetele în cuburi mici. Așezați într-o sită în chiuvetă și presărați generos cu sare pentru a extrage o parte din umiditate. Așteptați 20-30 de minute. Apoi se clătește și se usucă bine cu un prosop de hârtie. Dacă nu aveți timp, săriți peste vinete și dublați ciupercile.

Încălziți o cratiță mare la foc mediu-înalt. Adăugați uleiul de măsline, vinetele și 1/3 din usturoiul tocat.

Presărați cu 1/2 linguriță sare de mare. Se lasă la foc mic timp de 3-5 minute sau până se obține o culoare maro aurie, apoi se adaugă ciupercile și se gătește încă 2 minute sau până când toate legumele vor prinde culoare. Puneți deoparte vasul și acoperiți-l.

În aceeași cratiță, se adaugă pastele, apa, sosul Marinara, restul de căței de usturoi. Începeți cu 1,5 linguri de sare de mare și 1 linguriță de piper negru (probabil că veți adăuga mai mult mai târziu, în funcție de săratimea marinara / gustul personal // cantitatea originală redactată // ajustați dacă modificați dimensiunea porției).

Aduceți amestecul la fierbere, apoi acoperiți și reduceți căldura până când pastele sunt gătite al dente – va varia în funcție de felul de paste – dar, de obicei, în medie de 10 minute, amestecând o dată sau de două ori, astfel încât să nu se lipească de fundul vasului.

Odată gătit, amestecați și gustați pentru a ajusta condimentele. Am adăugat mai multă sare și ierburi proaspete în acest moment.

Îndepărtați de pe foc și amestecați cu vinetele și ciupercile pregătite, adăugați mai mult pătrunjel sau busuioc proaspăt. Serviți imediat.
Rețeta este pentru 3-4 persoane.

Poftă bună!

Lasă un răspuns