You are currently viewing Risotto cu Gorgonzola și nuci

Risotto cu Gorgonzola și nuci

Iubitorii de brânză cu mucegai vor aprecia această rețetă cremoasă de risotto!
Aroma ușor amară, ctonică a nucilor, combinată cu aroma înțepătoare și puternică de Gorgonzola este o pereche perfectă – mai ales când vine vorba de risotto. Rețeta simplă necesită, de asemenea, mascarpone, pentru un plus de cremozitate.

Ingrediente:
2 căni de orez carnaroli
110 grame de mascarpone
85 grame de gorgonzola piccante
1 cană jumătate de nuci tocate
maghiran proaspăt, după gust
1 cană de vin alb uscat, rece
stoc de legume
sare

Metodă de preparare:
Adăugați orezul într-o cratiță și prăjiți-l timp de 1 minut. Adăugați vinul și amestecați până se evaporă vinul (aproximativ 1 minut).
Adăugați 1⁄2 cană de stoc de legume. Pe măsură ce stocul se evaporă, adăugați stoc suplimentar, câte jumătate de cană la un moment dat. Se amestecă continuu timp de aproximativ 15 minute sau până orezul devine al dente.
Tăiați gorgonzola în cuburi.
Adăugați mascarpone la risotto. Se amestecă și se sărează după gust.
Puneți risotto-ul pe farfurie și adăugați gorgonzola, nuci, maghiran și puțin mascarpone. Buon appetito!

Lasă un răspuns