You are currently viewing <strong>Antricotul de Chianina. Ce este și cum să gătește?</strong>

Antricotul de Chianina. Ce este și cum să gătește?

Antricotul de Chianina este recunoscut la nivel mondial iar acum îl poți găsi și la Degusteria Francesca!

Descoperă niște ‘tips & tricks’ pentru modul de preparare al antricotului și devino ‘master chef’ la tine acasă!
Antricotul este unul dintre cele mai populare produse din carne, obținut din mușchiul aflat de-o parte si de alta a coloanei vertebrale, de unde îi vine și numele de  entrecôte. Este carne fragedă cu o marmorație echilibrată, perfectă pentru a fi gătită pe grătar.  

Antricotul de vită  este dezosat și curățat de grăsimea excesivă, rezultatul este o friptură de grosime variabilă, considerată una dintre cele mai fragede și gustoase cărnuri.

Gătitul antricotului nu este ușor, deoarece este o carne care nu necesită gătire lungă și obținerea unei fripturi perfect gătite necesită multă pregătire.

Este o operatie foarte delicată, întrucât dacă nu se face corect există riscul de a întări carnea și de a strica gustul.

În primul rând, pentru a-i putea aprecia toate proprietățile, felia trebuie să aibă aproximativ 4 cm grosime, pentru ca gătitul să nu-i strice consistența.

Pentru a da cărnii și mai multă savoare, se poate marina câteva ore cu condimente și vin, chiar dacă puriștii spun că pentru a savura un antricot bun nu este nevoie să mai adăugați nimic înainte de a-l găti.

Înainte de gătire, friptura trebuie lăsată la temperatura camerei timp de aproximativ o oră. În acest fel se favorizează caramelizarea suprafeței și gătirea uniformă.

reteta antricot chianina steak

După care se încălzește bine placa de fontă, dacă dorești poți adăuga sare când este fierbinte. Se prălește friptura maxim 5 minute pe fiecare parte, având grijă să nu o străpungi. Deși gradul de gătire este subiectiv, pentru a aprecia toate caracteristicile antricotului trebuie să îl consumați ‘en sangue’, dar și bine făcut este posibil să vă bucurați de un preparat excelent.

Gătitul cărnii este foarte important, deoarece mușchiul trebuie trebuie să aibă o crustă aurie la suprafață, în timp ce culoarea cărnii din interior trebuie să fie un roșu aprins frumos.

Buon Appetito!

Lasă un răspuns