You are currently viewing Descoperă Deliciile Măslinelor Bella di Cerignola

Descoperă Deliciile Măslinelor Bella di Cerignola

În lumea gustului mediteranean, măslinile Bella di Cerignola strălucesc ca niște bijuterii culinare. Aceste măsline italiene deosebit de mari impresionează nu numai prin dimensiunile lor, ci și prin gustul lor delicat, untos și textura lor fragedă. Și acum, prin intermediul Degusteria Francesca, te poți bucura de ele atât în magazin, cât și online, cu livrare în toată România.

Regiunea de Cultivare și Recoltare

Măslinile Bella di Cerignola provin din regiunea Foggia din Puglia, Italia, și își trag numele de la orașul Cerignola. Puglia are cel mai lung litoral din Italia continentală și unele dintre cele mai ridicate temperaturi din țară. Aceste condiții duc la un climat mediteranean cald și uscat, ideal pentru cultivarea măslinilor. Varietatea Bella di Cerignola are statutul de Denominație de Origine Protejată, ceea ce înseamnă că aceste măsline sunt crescute, recoltate și procesate numai în regiunea Foggia din Puglia, Italia.

Măslinile Bella di Cerignola sunt culese manual în octombrie și noiembrie, când ating maturitatea maximă.

Procesul de Conservare

După recoltare, măslinile sunt sortate după culoare și gradul de coacere pentru a fi procesate corect. Măslinile Cerignola sunt înmuiate în apă proaspătă timp de 8 până la 15 ore, ceea ce le ajută să-și piardă gustul amar. Apoi, măslinile sunt spălate de mai multe ori până când orice urmă de substanță cleioasă (care este produsă natural de măslin) este îndepărtată. După sunt fermentate într-o soluție salină care scoate în evidență gustul lor natural, delicat și dulce.

Pe lângă culoarea verde naturală, denumirea de Origine Protejată guvernează producția acestor măsline și permite producția altor două culori – negru și roșu. Măslinile negre sunt obținute atât prin oxidarea lor în timpul procesării, cât și prin adăugarea de substanțe care ajută la menținerea unei culori uniforme. Măslinile roșii Cerignola sunt obținute folosind colorant alimentar roșu pentru a crea culoarea vibrantă atât de populară în special în perioada sărbătorilor.

Combinații Delicioase

Gustul delicat al măslinelor Bella di Cerignola se potrivește perfect cu brânzeturile tari și sărate, cum ar fi Parmigiano-Reggiano, precum și cu mozzarella moale și cremoasă. Carnea sărată a mezelurilor, cum ar fi salami sau prosciutto, completează textura unturoasă și dulceața acestei varietăți. În Italia, măslinele Bella di Cerignola sunt savurate ca un “aperitiv” pentru a stimula pofta de mâncare înainte de masă. De asemenea, se potrivesc perfect în martini și salate.

Olives 2

Informații Rapide

•          Măslinile Bella di Cerignola sunt protejate prin denumirea de Origine Protejată și pot fi cultivate doar în regiunea Foggia din Puglia, Italia.

•          Traducerea numelui “Bella di Cerignola” este “Frumusețea din Cerignola”.

Știați Că…?

Măslinile Bella di Cerignola pot crește uneori atât de mult, încât devin una dintre cele mai mari varietăți de măsline din lume.

Variațiile DeLallo

•          Bella di Cerignola

•          Bella di Cerignola Negre

•          Bella di Cerignola Roșii

Acum, prin intermediul Degusteria Francesca, poți aduce gustul autentic al măslinilor Bella di Cerignola direct la tine acasă. Indiferent dacă ești un cunoscător al gustului mediteranean sau dorești să încerci ceva nou și rafinat, aceste măsline sunt cu siguranță o alegere excelentă pentru a completa orice masă sau aperitiv.

Olives

Lasă un răspuns