You are currently viewing Aceto Balsamico Eccelente

Aceto Balsamico Eccelente

Acetaia REALE este o linie rafinată și clasică de oțeturi balsamice și alte produse similare din Modena, Italia. Produsele sunt fabricate în ferma tradițională “Acetaia”, fermă care a fost condusă de familie timp de patru generații și este situată în zona rurală a Modenei.

Toate produsele sunt realizate exclusiv pe baza metodelor tradiționale, predate din tată în fiu și folosind ingredientele furnizate de podgoriile locale din jurul fermei: strugurii tipici Trebbiano alb și strugurii roșii Lambrusco. Din aceste două soiuri de struguri, se obține mustul (suc de struguri proaspăt stors și gătit), care este ingredientul de bază pentru condimentele balsamice “învechite” aici în numeroasele butoaie de lemn situate în podurile fermei.

Oțetul are origini foarte îndepărtate – literatura mărturisește că a fost folosit ca un “dar prețios” oferit nobililor, regilor și intelectualilor ca semn de respect, pace sau de a plăti anumite datorii. A fost, de asemenea, inclus în dietele doamnelor pentru proprietățile sale medicinale. De fapt, oțetul balsamic a fost pentru prima dată cunoscut și folosit ca medicament (originea adjectivului “balsamic”, ca un balsam), pentru a vindeca gâtul, pentru a ajuta digestia și ca antiseptic.

Metodele artizanale de producere a oțetului balsamic sunt înmânate și păstrate cu gelozie de către familii balsamico artizanale, iar pe scurt ele constau în:

  1. Culegerea strugurilor caracteristici zonei Modena și presarea imediată pentru a obține sucul.
  2. Gătirea sucului pentru a obține un must concentrat.
  3. Învechirea mustului în butoaiele din lemn situate în “Acetaia” (mansarda casei, foarte rece iarna și foarte caldă în timpul verii, pentru a ajuta procesul de fermentare și concentrare naturală).
  4. Degustarea și transferul din butoaie în sticla finală.

Există 3 tipuri principale de produse:

Aceto Balsamico Di Modena I.G.P. (Indicazione Geografica Protejata). Acesta este clasicul Oțet Balsamic pentru uzul cotidian. Trebuie să ajungă la aciditate de 6% și prin urmare, este fabricat din must de struguri (cel puțin 20%) și oțet de vin în proporție variabilă.

Grosimea acestui produs depinde de conținutul mustului de struguri gătit și, desigur, de timpul de maturare al acestui must. La fel ca toate celelalte condimente balsamice, cu cât este mai în vârstă, cu atât este mai cremos și mai versatil în bucătărie. Balsamul Vinegar Reale nu conține coloranți (caramel) și nici conservanți.

Condimentul balsamic

Acesta are de obicei o aciditate mai scăzută decât Oțetul Balsamic de Modena IGP, deoarece este fabricat numai din must de struguri gătit, și păstrat în butoaie de lemn. Reale are o linie specială de condimente balsamice numită “Or Noir – Woods” care oferă produse învechite într-un singur tip de butoaie din lemn pentru mai mult de 12 ani: stejar, ienupăr sau cireș. Fiecare lemn oferă produsului aromele tipice. Condimentele noastre speciale “Reserve” sunt ediții cu număr limitat, ambalate elegant în cutii de cadouri. Nu în ultimul rând, toate produsele sunt 100% naturale și nu conțin coloranți și conservanți. Condimentele balsamice sunt, de asemenea, disponibile în diverse armome pentru a fi folosite la o gamă largă de feluri de mâncare sau deserturi.

Cremele Balsamice

Casa Reale produce două tipuri de creme balsamice: glazura naturală ambalată în sticlă de 100 ml și 250 ml, realizată din must de struguri concentrat și oțet balsamic din Modena. Are o grosime naturală deosebită datorită gătitului îndelungat al mustului de struguri, astfel încât acesta poate fi folosit pe orice tip de mâncare, de la aperitive la deserturi. Al doilea tip de glazură balsamică este cel în care poate fi adăugat și amidon natural de porumb, care o face mai moale și cremoasă!

Aceto Balsamico Eccelente

Lasă un răspuns