You are currently viewing Tartufi dolci – ce contin si cum se fac

Tartufi dolci – ce contin si cum se fac

Trufele dulci sunt un produs fabricat din ingrediente simple, iar, prin natura sa, acest produs este un dulce “împotriva resturilor”, deoarece s-a născut din reutilizarea ingredientelor care, la sfârșitul zilei, au rămas din producția altor tipuri de dulciuri.

Trufele dulci de la Antica Torroneria Piemontese au coexistat mereu cu nugaua, în bună măsură, ca urmare a faptului că materiile prime au fost mereu disponibile, iar aici există o legătură foarte strânsă. Ei bine, această mică plăcere, reprezentată de trufele dulci, s-a născut din dorința de a nu irosi resturile diferitelor procese, cum ar fi: zahărul, ciocolata și cacaua.

Totuși, un element unic există și anume prezența alunelor PIEMONTE PGI, care sunt mai mult decât niste simple alune, sunt un ingredient de bază al trufei în sine.

ALUNE DE DE PADURE – aproximativ 40%

Alunele de pădure PIEDMONT IGP sunt prajite, puțin mai mult, totuși, față de alunele din nuga. În continuare, sunt pregătite bucățile mici de alune și, evident, pasta de alune, care nu trebuie sa fie nici prea lichidă, nici prea groasă. Fiecare fază este verificată pentru a obține un nivel de calitate ridicat și o consistență potrivită, așa cum ne place.

CACAO și CIOCOLATA – aproximativ 50%

La pasta de alune se adaugă puțin zahar fin măcinat și cacao. Astfel obținem aluatul sau amestecul inițial pentru trufele dulci. Acesta este momentul în care adăugăm ciocolata belgiana neagră și alunele de pădure. Gustul dulce nu trebuie să predomine in trufe. De aceea, este important ca ingredientele să aibă un echilibru perfect.

PASIUNE ȘI SAVOARE

Înainte de a obține trufele dulci, aluatul este lăsat să stea câteva ore în frigider, însă, în tot acest timp, trebuie urmărit.

După ce este scos din frigider, trebuie porționat și frământat la o intensitate scăzută, pentru a fi pregătit de manipulare și transformarea în renumitele trufe. Nu este doar o chestiune de timp, ci și de experiență, deoarece știm că aluatul este gata doar atunci când ajunge la consistența potrivită.

Ordinea în care produsele sunt amestecate, răbdarea, care ajută ca rezultatul sa fie unul calitativ, și munca în echipă, felul în care mâinile și ochii trebuie să simtă și să vadă produsul, ne vorbesc de la sine despre înțelepciunea și experiența producătorilor noștri de trufe.

Conținutul trufelor dulci, produse de Antica Torroneria Piemontese:

  • 50% ciocolată si cacao
  • 40% alune de padure și pastă din alune de pădure

Restul este pasiune!

Lasă un răspuns