You are currently viewing Reteta Risotto alla Parmigiana

Reteta Risotto alla Parmigiana

În această rețetă, combinăm două dintre cele mai bune ingrediente din Emilia-Romagna – Parmigiano Reggiano DOP și unt proaspăt – pentru a crea o rețetă clasică de risotto. Se poate savura simplu sau puteți presăra niște trufe, oțet Balsamic din Modena sau legume după gust.

Ingrediente pentru 4 porții:

350 g orez Carnaroli
100 gr Parmigiano Reggiano DOP
30 gr unt
1 ceapă albă mică
½ ceașcă de vin alb sec
1 litru de supă de carne

Răzuiți Parmigiano Reggiano și puneți 4 grămăjoare în partea inferioară a unei tigăi neacoperite. Răspândiți-l cu spatele lingurii și puneți tigaia pe foc. Imediat ce începe să se topească, se ia de pe foc și se lasă să se răcească până se formează patru plachete crocante.

Căliți o ceapa în unt la căldură moderată; adăugați orezul și pâinea prăjită pentru aproximativ 1 minut. Adăugați vinul și lăsați-l să se evapore. Continuați adăugând putină supă de carne, lăsând-o să se absoarbă încet. Când preparatul este gata, dati-l la o parte de pe foc și adăugați restul de Parmigiano Reggiano; amestecați și puneți-l in farfurii. Ca garnish, folositii pentru risotto plachetele din Parmigiano Reggiano care se vor înmuia pe suprafața caldă.

Buon appetito!

Lasă un răspuns