Risotto venețian cu ciuperci sălbatice

Risotto venețian cu ciuperci sălbatice

Acest risotto cu ciuperci aromate este perfect pentru sezonul de toamnă. Te sfătuim să gătești ciupercile separat, apoi să le adaugi în risotto, pentru a păstra aroma ciupercilor și după gătire.

Timp de pregătire 10 minute

Timp de gătit 20 minute

Timp total 30 minute

Servire 4 persoane

Ingrediente

10 (315 gr) ciuperci shiitake de dimensiuni medii

1 cană (60 ml) ulei de măsline Extra Virgin

3 căței mari de usturoi feliați

1 lingură de frunze proaspete de cimbru

4 linguri (60 gr) unt nesărat

1 cană (60 gr) ceapă tocată

1 cană (250 gr) orez Vialone Nano sau Arborio

5 căni (1,25 L) supă de legume

1/3 cană (80 ml) vin alb sec

Sare după gust

Piper proaspăt măcinat după gust

Parmezan ras

Instrucțiuni

Scoateți și aruncați tulpinile ciupercilor.

Feliați ciupercile.

Încălziți uleiul într-o tigaie mare, adăugați ciupercile și usturoiul și lăsați la foc mare aproximativ 5 minute, pentru a găti ciupercile.

Amestecați orezul.

Gătiți amestecând aproximativ 5 minute, până când orezul este bine acoperit cu unt și începe să se albească.

Așezați supa într-o altă cratiță.

Adăugați vinul în orez, amestecați, apoi adăugați 2 linguri din supa fierbinte.

Gătiți 3 minute.

Amestecați ciupercile.

Continuați să adăugați supă, câteva linguri, amestecând și adăugând mai multă pe măsură ce este absorbită de orez.

Reglați căldura astfel încât orezul și supa să se gătească la foc mic.

După aproximativ 15 minute orezul trebuie să se umfle și să devină fraged, dar totuși un pic tare la mijloc.

Continuați să adăugați supă încă câteva minute, după cum este necesar, până când orezul este fiert, oferă doar cea mai mică rezistență la mușcătură și există suficient de mult sos îngroșat, cremos, pentru a umezi orezul.

Adăugați lingura de unt rămasă și amestecați, condimentați cu sare și piper și serviți cu parmezan după gust.

Lasă un răspuns