You are currently viewing Risotto cu legume de vară

Risotto cu legume de vară

Pentru un dish autentic, iată o rețetă de risotto cu legume, un risotto simplu care folosește cele mai bune legume de vară – ardei gras, zucchini și busuioc.

Ingrediente:

  • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 1 cățel mare de usturoi, tocat
  • 1 1/2 cani Arborio sau alt orez risotto
  • 1/2 cană de vin alb
  • 5 căni de apă fierbinte
  • Sare și piper negru
  • 1/2 cană zucchini
  • 1/2 cană ardei gras rosu cubulețe
  • 2 cepe verzi, tocate (părți albe și verzi)
  • 1/2 cană parmezan ras
  • 10-12 frunze de busuioc, rupte mici
  • 2 linguri de unt nesărat (opțional)

Mod de preparare

  1. Încălziți apa:

Aduceți apa la fierbere într-o oală mică.

2. Sotați usturoiul și orezul în ulei de măsline:

Într-o altă oală, încălziți uleiul de măsline la foc mediu-mare. Când uleiul de măsline este fierbinte, se adaugă usturoiul și se sotează aproximativ 30 de secunde.

Se amestecă orezul și se acoperă cu uleiul de măsline. Se sotează, amestecând constant, timp de 2-3 minute, moment în care orezul va începe să miroasă a nuci.

3. Adăugați vinul:

Adăugați vinul alb în orez și amestecați. Din acest moment, veți amesteca orezul risotto aproape constant. După un minut sau două, orezul va fi absorbit vinul și atunci când amestecați, lingura va lăsa urme pe fundul cratiței.

4. Începeți să adăugați apă, câte o ceașcă deodată:

Adăugați o ceașcă de apă fierbinte în oală. Adăugați un praf generos de sare. Se amestecă până când apa a fost absorbită de orez și lingura dvs. lasă din nou o urmă în partea de jos a tigaiei.

Adăugați încă o ceașcă de apă fierbinte și repetați.

Adăugați cana de zucchini și ardeiul gras:

Când a doua ceașcă de apă este absorbită, adăugați zucchiniul și ardeiul gras roșu.

Adăugați încă o cană de apă și amestecați până se absoarbe.

Repetați cu o altă ceașcă de apă și cu un alt vârf de sare sănătos.

5. Se amestecă ceapa verde și parmezanul:

Până acum orezul ar trebui să fie aproape gata; ar trebui să fie complet gătit, dar tot al dente, puțin ferm, nu complet moale. Când orezul ajunge în acest stadiu, amestecați ceapa verde și parmezanul ras.

Când apa a fost complet absorbită, adăugați puțină apă pentru a-l fluidiza. Risotto ar trebui să umple un castron, nu să stea pe o farfurie.

5. Se amestecă busuiocul și untul și se presară piper negru după gust:

Odată ce untul s-a topit, serviți imediat.

Poftă bună!

Lasă un răspuns