You are currently viewing <strong>Filotea: Paste Artizanale</strong>

Filotea: Paste Artizanale

Hai să pornim într-o călătorie pentru a descoperi gustul autentic italian!
Începem, desigur, cu ingredientul cel mai cunoscut când vorbim de bucătăria italiană…

Paste artizanale Filotea

Pastele cu ou Filotea sunt produse după o rețetă antică din regiunea Marche.

Sunt produse artizanale realizate cu ingrediente autentice, aducând aminte de pastele pregătite acasă de bunici, pentru mesele de duminică alături de toată familia.

PRODUSE ARTIZANALE

Filotea folosește cele mai bune tipuri de făină din grâu dur și ouă proaspete, pentru a crea un produs de cea mai înaltă calitate dar și un produs unic care este ușor de digerat, în timp ce suprafața sa texturată ajută la absorbția sosurilor, exaltând astfel aroma tuturor ingredientelor.

Paste Filotea

O CĂLĂTORIE ÎNTRE GUST ȘI DESIGN

Filotea este un produs artizanal cu tradiție, dar care dorește să rămână în pas cu tendițele, așa că au creat un amabalaj modern, atrăgător și minimalist, care scoate în evidență produsul.

De ce să alegi Filotea?
Este un brand autentic Italian, cunoscut internațional.

Oferă o rețetă unică, realizată dintr-un amestec de griș de grâu dur, făină 00 și ouă proaspete.

Procesul de uscare al pastelor este lent, la o temperatură scăzută.

Suprafața texturată a pastelor absoarbe ideal sosurile exaltând aroma tuturor ingredientelor.

Calitate excepțională în timpi scurți de gătire, aducând aromă și savoare oricărui preparat.

Gustul pastelor te duce cu gândul la pastele proaspete făcute acasă, dar fiind uscate, au o durată de valabilitate de doi ani.

Dacă te-am făcut curios, încearcă-le și tu!

REȚETE
Pentru a savura cu adevărat aceste paste, te invităm să încerci câteva rețete ușoare și rapide, folosind pastele Filotea

pastele Filotea
Tagliatelle Bolognese

Rețetă Tagliatelle Bolognese

Indiferent de cum îi spui, Bolognese sau al Ragù, acest sos de carne servit cu tagliatelle proaspete este preferatul nostru!

Selectarea pastelor este esențială pentru gustul final al preparatului și orice bucătar (amator sau nu) din Bologna și din împrejurimi îți va spune că pastele destinate ragù-ului bolognez sunt, fără îndoială, tagliatelle.

Ingrediente pentru 4 porții:

450g tagliatelle cu ou proaspăt

340g carne de vită tocată

340g pancetta

160g pastă de roșii

96g stoc de vită

2 morcovi

2 tulpini de țelina

1⁄2 ceapă mică

1⁄2 cană de vin roșu (sau alb sec)

1⁄2 cană lapte

ulei de măsline extra virgin

sare și piper după gust

Taie pancetta cubulețe și tocă mărunt țelina, morcovii și ceapa.

Încinge o tigaie cu un strop de ulei și prăjește pancetta, după care adaugă legumele și căleștele  până se înmoaie.

Adaugă carnea de vită și călește-o 5 minute.

Adăugă ½ cană de vin și lasă-l să se evapore complet.

Adăugă pasta de roșii și amestecă câteva minute. Adăugă ½ cană de lapte și acoper-o cu stoc.

Gătește sosul timp de 2-3 ore, adăugând din când în când mai mult stoc de vită în timp ce adaugi condimentele.

Gătește tagliatelle-le în apă cu sare adusă la fierbere timp de 3-4 minute și serveștele  cu cantități generoase de sos.

Buon appetito!

Pappardelle ai Funghi
Pappardelle ai Funghi

Pappardelle ai Funghi

(Pappardelle cu ciuperci sălbatice Ragù)

Cantități pentru 4 porții:

450 g de pappardelle

450 g de ciuperci mixte (cum ar fi porcini, cremini, stridii, shitake sau maitake), cu tulpini îndepărtate și feliate

4 linguri de ulei de măsline extravirgin

1 ceapă medie, tocată mărunt

2 căței de usturoi, tocați mărunt

½ cană de vin alb sec

2 lingurițe de cimbru, tocat proaspăt

1 linguriță suc proaspăt de lămâie

2 linguri de patrunjel, tocat

Sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust

Parmigiano Reggiano, proaspăt ras, pentru servire

Într-o tigaie de 30-35 de cm, încălzește uleiul de măsline extravirgin la foc mare până când se încinge.
Adaugă ceapa și usturoiul tocat și prăjește-l la foc mare timp de 5 minute, până când ceapa devine maro deschis-aurie.
Adaugă ciupercile tocate și continuă să le gătești până când a scăzut cea mai mare parte din apă, aproximativ 9-10 minute.
Adaugă vinul, cimbrul, sarea și piperul, după gust, apoi redu focul.
Lasă sosul încă 5 minute, până când amestecul este de consistența ragù-ului.

Fierbe 6 litri de apă și adaugă 2 linguri de sare. Adaugă pastele în oală și gătește-le până devin al dente.

Adaugă pastele în tigaie cu ragù-ul de ciuperci și amestecă. Adaugă sucul de lămâie și pătrunjelul și amestecă la foc mare timp de 1 minut pentru a acoperi uniform pappardelle, adăugând o lingură de apă pentru paste, dacă este necesar.

După ce sunt împărțite în bol și gata de servit răzuie Parmigiano Reggiano proaspăt ras.

Poftă bună!

Lasă un răspuns