You are currently viewing Tagliatelle al Tartufo

Tagliatelle al Tartufo

Trufele din Italia centrală sunt cu totul alt ingredient decât trufele albe din nord – ceea ce înseamnă că se și consumă în alte feluri!

În loc de a fi rase, trufele negre sunt adesea măcinate și adăugate în unt cald, alături de usturoi, sare și piper pentru a face tagliatelle cu trufe. Acest sos aromat se potrivește perfect cu pastele lungi și mătăsoase , tagliatellele fiind create folosind ingrediente simple, de înaltă calitate.

Completează acest fel de mâncare cu parmezan Grana Padano DOP. Fabricat în conformitate cu tradițiile păstrate de secole din nordul Italiei, Grana Padano DOP este un parmezan cu arome complexe și savuroase.

Rețeta – Eataly.com pentru 2 porții

Ingrediente:

1 trufă neagră întreagă
½ lingură unt de trufe Urbani
½ cățel de usturoi tocat mărunt
Sare de mare, după gust
Piper negru proaspăt măcinat, după gust
Opțional: parmezan Grana Padano DOP, după gust

Pregatire:

Fierbe apa și adaugă sarea..

Adăugați tagliatellele în apa clocotită aproximativ 2 minute.

Între timp, încălziți untul de trufe într-o cratiță de dimensiuni medii până se topește, având grijă să nu-l lăsați să se ardă. Adăugați usturoiul și un vârf scăzut de sare și piper și răzuiți trufa neagră.

Scurgeți pastele, păstrând o parte din apa de gătit și adăugați-le în tigaie cu sosul de unt. Tigaia se pune pe foc puternic, adăugându-se apă, dacă este necesar, pentru a subția sosul.

Serviți în boluri încălzite și condimentați cu piper proaspăt măcinat, după gust. Puteți răzui parmezan Grana Padano DOP (după gust) sau puteți adăuga câteva feliuțe de trufe proaspete pentru o garnitură delicioasă.

Buon appetito!

Lasă un răspuns