Pacheri al forno

Pacheri al forno

Încurajăm gătitul acasă așa că am pregătit o rețetă simplă și delicioasă: Paccheri la cuptor cu Tomate & Mozzarella.

Rețetă pentru 4 porții.

• Un pachet de Paccheri

• O conservă de roșii cherry

• 450 gr. de mozzarella tăiate în cubulețe

• 1 cană de ricotta

• 1/3 cană pătrunjel tocat fin

• Ulei de măsline, după gust

• 85 gr de parmigiano răzuit

• 1 cățel de usturoi tăiat fin

• Sare de mare, după gust

Preîncălziți un cuptor la 200 grade.

Puneți la fiert un vas mare de apă rece cu sare.

Într-o tigaie mare, combinați uleiul de măsline extravirgin, fulgii de ardei roșu (dacă folosiți) și usturoiul și gătiți la foc mediu-mare.

Adăugați roșiile și un vârf de sare și gătiți, amestecând ocazional, până când roșiile se încălzesc, aproximativ 3 minute. Scoateți tigaia de pe foc și acoperiți-o parțial pentru a o menține caldă. Într-un bol mediu, combinați mozzarella, ricotta și pătrunjelul.

Când apa fierbe, aruncați pastele în oală și gătiți, amestecând frecvent, până când pastele sunt al dente. Scurgeți pastele și așezațile într-un un vas de copt. Când s-au răcit, umpleți pastele cu jumătate din amestecul de brânză, adăugați sosul de roșii în deasupra și presărați restul de brânză.

Puneți vasul la cuptor timp de 25 de minute sau până când mozzarella s-a topit și s-a format o crustă aurie. Scoateți pastele din cuptor și presărați deasupra Parmigiano Reggiano. Lăsați 5 minute să se topească și serviți pastele cu restul de brânză rasă.

Buon appetito!

Sursă: www.eataly.com

Lasă un răspuns