Cum sa prepari Lasagna alla Bolognese

Cum sa prepari Lasagna alla Bolognese

Cum sa prepari Lasagna alla Bolognese
Lasagna alla Bolognese este un prim fel de mancare savuros si suculent tipic bucatariei italiene, straturi de paste cu ou cu sos ragu si bechamel, un fel de mancare pentru o masa de pranz de duminica sau in general pentru orice zi festiva sau ocazie importanta.

Lasagnele se pot prepara in nenumarate feluri, pot fi cu carne, peste, vegetariene si chiar in variante dulci, dar ca sa spunem adevarul niciuna nu se compara cu traditionalele lasagne alla bolognese. De aceea sunt un preparat al copilariei noastre si cand apar pe masa e dintr-o data sarbatoare. Aceste lasagna sunt preferatele noastre absolute.

Sunt usor de preparat dar aveti nevoie de putina rabdare pentru prepararea sosului ragu, care se face lent, la foc mic. Il puteti insa prepara din timp, pastra la frigider si adauga atunci cand preparati lasagna. Poate fi pastrat si la congelator.

Gustoase, o adevarata incantare pentru ochi si pentru cerul gurii, Lasagna alla Bolognese sunt un preparat savuros, spectaculos, caruia iti este imposibil sa ii rezisti!

Pregatiti Lasagne alla Bolognese taind mai intai toate legumele: tulpina de telina, morcovul si ceapa curatata.

Se topeste untul intr-o tigaie si se calesc legumele tocate.

Se adauga carnea de vita tocata si se fierbe la foc mic timp de aproximativ zece minute; apoi adaugati vin alb si lasati-l sa se evapore.

In acest moment, adaugati sosul de rosii si gatiti la foc mic timp de aproximativ 2 ore.

Cand sosul este gata adaugati sare si piper.

Cat timp se prepara sosul ragu va puteti dedica prepararii sosului bechamel: topiti untul intr-o tigaie, luati-l de pe foc si adaugati faina.

Se amesteca bine pentru a nu ramana cocoloase si se pune inapoi pe foc, pana obtineti un amestec auriu.

Se incalzeste laptele intr-o cratita si se adauga sare si nucsoara.

Turnati laptele peste amestecul de unt si faina si amestecati energic, pentru a obtine o compozitie omogena.

Gatiti continuand sa amestecati pana cand bechamelul sa ingrosat.

Puneti pe foc o cratita cu multa apa sarata careia ii adaugati o lingura de ulei, lasati sa fiarbasi fierbeti foile de paste una cate una.

Scoateti-le cu o paleta si lasati-le sa se usuce pe o panza curata.

In acest moment puteti sa compuneti lasagna: ungeti un vas cu unt si alternati foile de lasagna cu straturi de sos ragu, bechamel si parmezan, repetand straturile pana cand ingredientele se termina si terminati cu un strat de sos si parmezan.

Introduceti Lasagna alla Bolognese la cuptorul incalzit la 180 de grade Celsius pentru circa 20-30 de minute.

Simo si Cicci va sfatuiesc

Odata gatite, puteti pastra lasagna timp de o zi in frigider si apoi le puteti incalzi a doua zi sau pot fi congelate. In acest caz e nevoie sa le dezghetati complet cand doriti sa le consumati si apoi incalzite la cuptor.

Daca doriti sa preparati pastele cu ou acasa, va trebui sa framantati manual sau cu mixerul 400 g de faina cu 3 oua, amestecand pana obtineti un aluat neted si omogen. Lasati sa se odihneasca timp de 1 ora, apoi rulati aluatul subtire si taiati dreptunghiurile. Daca, pe de alta parte, doriti sa faceti o lasagna verde cu ou, adaugati la oua si faina 200 g de spanac fiert, tocat foarte fin.

Sursa: Giallo Zafferano

Lasă un răspuns