You are currently viewing Tiramisu cu limoncello

Tiramisu cu limoncello

Un desert cu un twist… de lămâie!

Tiramisu cu limoncello este desertul perfect dacă ți-e poftă să încerci ceva nou. Limoncello este un lichior de lămâie găsit în principal în sudul Italiei, este un digestiv clasic servit după cină… dar cine zice că nu îl putem folosi și ca desert?

În această rețetă de Tiramisu, espresso-ul a fost înlocuit cu acest lichior aromat pentru un rezultat cremos și răcoritor… perfect pentru zilele încinse de vară.

Această rețetă este creată de cofetarul Eataly – Katia Delogu.

Rețetă pentru 10 porții

2 căni de brânză mascarpone

5 ouă

5 linguri zahăr

2 căni de smântână (trebuie bătută)

120 ml Limoncello

120 ml de apă

1 pachet de pișcoturi

1 lămâie, stoarsă (opțional)

Separați gălbenușurile de albușuri în două boluri diferite.

Se amestecă gălbenușurile cu zahărul și brânza mascarpone până când amestecul devine deschis la culoare și zahărul s-a dizolvat. Separat, bateți albușurile până se formează vârfuri rigide. Folosind o lingură de lemn, asimilați ușor albușurile în amestecul de mascarpone, apoi smântâna bătută.

Se toarnă amestecul de limoncello și apă într-un castron mare și se scufundă rapid fiecare pișcot în el. Aranjați aproximativ jumătate din pișcoturi astfel încât să acopere complet baza unui vas dreptunghiular. Acoperiți pișcoturile cu jumătate din amestecul de mascarpone.

Aranjați un nou strat de pișcoturi deasupra și completați cu amestecul de mascarpone rămas.


Acoperiți vasul cu o folie de plastic și puneți-l la frigider timp de 4 ore înainte de a-l servi. Înainte de servire se poate răzui niște coajă de lămâie deasupra.

Lasă un răspuns