You are currently viewing Pappardelle ai Funghi

Pappardelle ai Funghi

Toscana este celebră pentru o bucătărie rustică care prezintă ingrediente simple în feluri de mâncare aromate, cum ar fi această rețetă pentru fâșii de paste fabricate manual gătite într-un ragù de ciuperci sălbatice.

Pappardelle ai Funghi (Pappardelle cu ciuperci sălbatice Ragù)

Rețetă oferită de Eataly

Cantități pentru 4 porții:

  • 450 g de pappardelle
  • 450 g de ciuperci mixte (cum ar fi porcini, cremini, stridii, shitake sau maitake), cu tulpini îndepărtate și feliate
  • 1 ceapă medie, tocată mărunt
  • 2 căței de usturoi, tocați mărunt
  • ½ cană de vin alb sec
  • 2 lingurițe de cimbru, tocat proaspăt
  • 1 linguriță suc proaspăt de lămâie
  • 2 linguri de patrunjel, tocat

Sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust

Parmigiano Reggiano, proaspăt ras, pentru servire

Într-o tigaie de 30-35 de cm, încălziți uleiul de măsline extravirgin la foc mare până când se încinge. Adăugați ceapa și usturoiul tocate și prăjiți-le la foc mare timp de 5 minute, până când ceapa devine maro deschis-aurie. Adăugați ciupercile tocate și continuați să gătiți până când a scăzut cea mai mare parte din apă, aproximativ 9-10 minute. Adăugați vinul, cimbrul, sarea și piperul, după gust, apoi reduceți focul la mediu. Gătiți sosul încă 5 minute, până când amestecul este de consistența ragù-ului.

Fierbeți 6 litri de apă și adăugați 2 linguri de sare. Aruncați pastele în oală și gătiți-le până devin al dente. Scurgeți pastele.

Adăugați pastele în tigaie cu ragù-ul de ciuperci și amestecați. Adăugați sucul de lămâie și pătrunjelul și amestecați la foc mare timp de 1 minut pentru a acoperi uniform pappardelle, adăugând o lingură de apă pentru paste, dacă este necesar.

Verificați cantitatea de sare și piper și adăugați, dacă este necesar. Împărțiți pastele uniform în patru boluri de paste încălzite, acoperiți fiecare fel de mâncare cu Parmigiano Reggiano proaspăt ras și serviți imediat.

Poftă bună!

Lasă un răspuns