You are currently viewing Pasta al pesto – o reteta rapida si usoara

Pasta al pesto – o reteta rapida si usoara

Bucataria italiana are un mare avantaj fata de alte bucatarii de renume. Este sanatoasa, foloseste mereu ingrediente proaspete si se poate adapta oricarui gust. Asa ca va incurajam sa incercati retete traditionale si acasa.
O reteta gustoasa nu trebuie sa ne tina in bucatarie multe ore, de exemplu ‘Pasta al pesto’ este o reteta rapida si usoara.

Ce este Pesto?

“Pesto” inseamna, in italiana “a zdrobi” si provine din regiunea Liguria.

Este un amestec de busuioc, usturoi, parmezan sau pecorino, seminte de pin si putin ulei de masline, care este zdrobit intr-un mojar de marmura cu un pistil de lemn.

Daca nu aveti timp sau ingredientele pentru a face pesto de la zero va asteptam pe www.DegusteriaFrancesca.ro sau in magazinele din str. Mihai Eminescu 102-104 sau bd. Pipera 17!

Paste cu Pesto – portie pentru 7-8 persoane

Aveti nevoie de:

  • 1 de pachet de 500gr. de paste, penne sau spaghete (dupa preferinta)
  • 1 borcan de pesto
  • Ulei de masline extra virgin (dupa gust)
  • Sare de mare (dupa gust)
  • Parmigiano (dupa gust)

Se pune apa la fiert, se adauga sare generos.

Intre timp se pune pesto-ul intr-o tigaie la temperatura medie, se amesteca si se mai poate adauga ulei de masline si parmigiano dupa gust pentru un plus de cremozitate.

Pastele se pregatesc ‘al dente’, se pastreaza o cana de apa in care au fost gatite.

Se adauga pastele in tigaie alaturi de pesto si se lasa la temperatura medie aproximativ 1 – 2 minute. Daca doriti sa ingrosati sosul de pesto se poate adauga apa de la paste.

Dupa ce pastele sunt amestecate cu pesto se pot servi.

Buon appetito!

Lasă un răspuns