You are currently viewing Colomba di Pasqua

Colomba di Pasqua

Sau Colomba Pasquale este o prăjitură pregătită special cu ocazia Sărbătorilor Pascale în Italia. Creată original de către Angelo Motta pentru a oferi o alternativă asupra Panettone-ului, prăjitura tradițională de Crăciun, Colomba se aseamănă cu Panettone-ul, doar că nu conține stafide, ci bucățele de fructe confiate.

Migdalele sunt de asemnea topping-ul clasic pentru Colomba, dar variațiuni în funcție de preferințe există: ciocolată, caramel, fistic sau limoncello.
Istoria Colomba este întrepătrunsă cu cea a Panettone-ului, ea fiind o prăjitură derivată direct din rețeta de Panettone, cu diferențe legate de ingredientele aromatice și – cea mai importantă diferență – forma.
Colomba înseamnă turturică, reprezentând un simbol al purității și al păcii asociat cu Paștele. Această denumire cât și forma unică o fac desertul perfect – și nelipsit – pentru masa de Paște.

Colomba Paste

Muzzi și Bonifanti, doi dintre cei mai mari producători de panettone și colomba tradiționale sunt printre preferații noștri, iar anul acesta au cret nu numai ambalaje cu un design nou, special, dar și arome noi. Chiar dacă este un desert tradițional, Colomba a evoluat odată cu gusturile consumatorilor, așa că arome precum perele sau caramelul sărat și-au făcut locul printre cele clasice.
Un lucru însă a rămas constant – forma de turturică! Acest lucru face Colomba să fie sinonimă cu masa de Paște în Italia și în același timp unul dintre cele mai ușor de recunoscut produse de care se bucură milioane de oameni în întreaga lume.

Buon Appetito!

Lasă un răspuns