You are currently viewing Afla care e diferenta intre Burrata si Mozzarella

Afla care e diferenta intre Burrata si Mozzarella

Mozzarella și burrata proaspete sunt două tipuri de brânză italiană semi-moale. Sunt atât cremoase și delicioase. La prima privire, aceste două tipuri de brânză arată similar – poți spune care e care, sau ce le diferențiază?

Mozzarella proaspătă este o brânză italiană moale obținută din lapte de bivoliță sau de vacă.

Burrata face un pas mai departe – începe de la mozzarella, care formează învelișul formei ce variază de la 100 la 300 gr., după care este umplută cu o cremă moale, ca o smântână.

Mozzarella a apărut prima oară în sudul Italiei. Are o aromă delicată, lăptoasă și o textură elastică. Este o brânză proaspătă și moale. Spre deosebire de multe soiuri de brânză, aceasta nu este îmbătrânită și este consumată în schimb imediat după ce a fost făcută.

Are un conținut ridicat de umiditate, așa că este servită cel mai bine la scurt timp după ce a fost făcută, deși poate fi păstrată în saramură și refrigerată până la o săptămână. În ceea ce privește asocierea cu diverse mâncăruri, aceasta este o brânză versatilă, fiind ingredientul principal pentru pizza și un plus minunat la anumite preparate de paste, sandwich-uri, salate și alte bunătăți.

Este disponibilă pe scară largă la magazinele alimentare și poate fi făcută ușor acasă.

Burrata se traduce literalmente în „untoasă”, făcând referire la aroma sa bogată. Este o brânză italiană proaspătă făcută din mozzarella și smântână. La prima vedere ar putea părea similar cu o minge de mozzarella proaspătă, dar farmecul real al burratelor – și ceea ce o diferențiază – este ceea ce este în interior.

Lucrul important de reținut despre această brânză este că, deși este obținut din mozzarella, burrata nu este brânză mozzarella. Burrata este un tip propriu de brânză.

Având o coajă solidă, din mozzarella proaspătă, care se modelează într-o pungă care urmează să fie umplută cu smântână proaspătă. Are o aromă lăptoasă și fină.

Adevărata magie se întâmplă atunci când burrata este tăiată, iar interiorul cremos curge, formând un topping delicios pe o salată și este minunat servit cu pâine crocantă.

În concluzie…

Ambele tipuri sunt brânzeturi proaspete, deci contează pe care o alegi? Dacă vrei să topești brânza pentru un fel de mâncare gătit precum pizza, mozzarella proaspătă este o opțiune mai bună, deoarece este mai ieftină decât burrata, iar burrata topită își pierde texturile contrastante. Păstrează burrata pentru mâncat sau servit așa cum este, atunci când o poți tăia și savura interiorul bogat și cremos.

Sursă: www.thekitchn.com

Lasă un răspuns