You are currently viewing Branzeturile ROCCA TOSCANA

Branzeturile ROCCA TOSCANA

Înființată în 2015, Rocca Toscana Formaggi este condusă de familia Canti care face afaceri de brânză de peste 60 de ani în inima Toscanei.

Familia Canti produce de zeci de ani brânzeturi după rețetele proprii. Au făcut un pas înainte cu Rocca Toscana Formaggi producând noi varietăți și îmbunătățind rețetele deja existente.

Rocca Toscana Formaggi are diverse fabrici:

• fabrica de producție in inima Maremma Toscana

• sediul central în Arezzo, unde se află și depozitul de transport

• un depozit în Casole D’Elsa, în apropiere de Siena, unde are loc îmbătrânirea și maturarea diferitelor tipuri de brânză

• un depozit din Valentano, Viterbo, care se află în interiorul unei peșteri de tuf și este folosit pentru maturarea renumitului tip de brânză Grotta, totul conform tradițiilor Maremma Laziale

Scopul este de a combina calitatea producțiilor artizanale cu instrumentele, perspectivele și metodele de gestionare industrială.

Prin grija specială pentru materia primă folosită, pentru tehnicile de producție și procesul de maturare, Rocca Toscana urmăresc să ofere o gamă largă și variată de produse: de la brânzeturi proaspete până la cele maturate, de la brânzeturi cu rădăcini în tradiții antice, precum Pecorino Maturat în Grotta sau Pecorino Toscano DOP, până la brânzeturi inovatoare și exclusiviste, ale căror rețete derivă din cercetările noastre proprii și din brevetele ulterioare (brânză de oaie maturată cu DOCG Chianti, brânză de oaie maturată cu grappa) și până la o simplă, dar foarte gustoasă brânză din lapte de vacă și oaie cu diverse arome precum pere, mere etc.

În prezent, Rocca Toscana are peste 80 de brânzeturi în gama sa de produse.

Pecorino Toscano DOP

Fabrica este situată în zona Consorțiului pentru Protecția Pecorino Toscano DOP și în fiecare zi se procesează laptele produs în fermele înregistrate pentru producția de Pecorino Toscano DOP. Această brânză poate fi, de asemenea, produsă într-o variantă GMO (Pecorino Toscano DOP Biologico) și, astfel, este garantată de Consorțiul pentru Protecția Pecorino Toscano DOP și de autoritatea ICEA (Institutul pentru Certificarea Etică și de Mediu).

Brânză organică

• Brânză organică de oaie, proaspătă sau maturată

• Brânză organică de oaie maturată în peșteră

• Pecorino Toscano DOP organic, proaspăt sau maturată

• Brânză ecologică de oaie cu trufe negre

Certificarea de către Autoritatea ICEA garantează că laptele provine din fermele autorizate și produsele sunt controlate.

Brânză de oaie maturată în peșteri

Rocca Toscana Formaggi se mândrește cu fabrica în care s-a născut brânza originală de oaie maturată, situată în zona DOP Pecorino Toscano.

O maturare exclusivă care, datorită microclimatului natural, temperaturii și umidității, conferă brânzei de ovine o valoare rară în caracteristicile sale organoleptice, olfactive și gustative. Această brânză a câștigat medalia de aur la premiile „Alma Caseus„ (Alma Caseus este un premiu care califică cele mai bune și vechi tradiții lactate italiene.)

Brânzeturi de oaie aromate sau învechite în vase

Brânzeturile inovatoare și brevetate sunt o parte foarte importantă. Se amestecă ingredientele în cazan: brânză cu pere, smochine, miere, vin DOCG Chianti, grappa, ardei negru sau cu Pistacchio Verde di Bronte DOP. Foarte apreciat este „Il Piacere”, brânză cu trufe negre, a cărei rețetă îmbină gustul delicat și special al trufelor cu gustul laptelui.

De asemenea, brânzeturile se mai maturează folosind boabe de ienupăr, piper negru, frunze de nuc, frunze de măslin sau fân.

Alături de brânzeturile menționate mai sus, Rocca Toscana Formaggi produce brânză proaspătă precum și brânză de oaie și vacă.

Sursa: www.roccatoscanaformaggi.com

Lasă un răspuns