You are currently viewing Risotto cremos cu mazare si busuioc

Risotto cremos cu mazare si busuioc

Am pregătit o nouă rețetă delicioasă, ușoară și fără carne, numai bună pentru cei care vor să facă o pauză de la carne.

De ce ai nevoie:

Orez de risotto- 320gr
Mazăre (congelată sau proaspătă) -200 gr
Busuioc proaspăt
Brânză ricotta – o lingură
Supă concentrată de legume (stoc) – 1 L
Vin alb – 200ml
Ceapă – o bucată
Sare și piper
Ulei de măsline
Parmesan ras -100gr
Unt

Se pune busuiocul și mazărea în apă clocotită timp de trei minute, se strecoară, se adaugă o lingură de unt, se presară cu sare și piper și se face piure, după care se pune deoparte.

Pune supa concentrată de legume într-o oală, la foc mic. Păstrează supa fierbinte pe parcursul întregului proces de gătit.

Topește untul și uleiul într-o tigaie mare alături de ceapa tocată. Se amestecă orezul cu untul și ceapa timp aproximativ 5 -7 minute, până când orezul absoarbe untul și devine translucid.

Adăugă vinul și lăsați-l să se gătească, după care se adaugă o cană de supă și se lasă la foc mic până când lichidul este absorbit. Se mai adaugă încă o cană de supă și se fierbe până când lichidul este absorbit, după care se adaugă ultima cană de supă.

Gustă orezul și adaugă sare după gust. Dacă orezul este prea al dente, se poate adăuga un pic mai multă supă. După ce orezul este complet gătit, se adaugă parmezan și busuioc proaspăt tocat.

Se amestecă ușor piureul de busuioc cu risotto și se servește.

PS: Cu risotto-ul rămas poți face fi Arancini Di Riso.

Când risotto-ul este rece, formează-l în bile mici și umple-l cu o bucată de mozzarella. Se tapetează cu ou bătut, apoi se sfărâmă pesmet și se prăjesc. Se servește cu sos de roșii și parmezan ras.

Lasă un răspuns