You are currently viewing Rețetă Lasagna alle Verdure

Rețetă Lasagna alle Verdure

Lasagna cu verdețuri

Nu ești pregătit pentru #Veganuary, dar totuși dorești să reduci consumul de carne luna aceasta? Lasagne alle Verdure este dish-ul perfect pentru tine. În mod tradițional, lasagna provine din Emilia-Romagna, dar ne place această interpretare proaspătă din Liguria a preparatului. Foi largi și plate de paste cu ouă sunt stratificate cu sos bechamel cremos și legume proaspete delicioase.

Ingrediente (pentru 12-15 porții)

  • Pentru béchamel:
  • 25g Unt
  • 25g Făină
  • 250ml lapte
  • Nucșoară, sare și piper, după gust
  • Pentru lasagna:
  • 125g foi lasagna
  • 1legătură de sparanghel, tăiat în bucățele de 3.5cm
  • 450 grame păstăi de mazăre dulce, tăiate în bucățele de 2.5cm
  • 900 grame cartofi, curățați
  • 2 legături de ceapă verde, tăiate în bucățele de 1 cm
  • 3 legături de busuioc
  • 3 câței de usturoi
  • 85g Parmigiano Reggiano
  • 500g ricotta
  • Ulei de măsline extra virgin, după gust
  • Piper negru proaspăt măcinat, după gust

Preparare:

Pentru bechamel, topește untul într-o tigaie. În timp ce untul se topește adaugă făina și amestecă încontinuu până devine o pastă maro deschis.

Adaugă laptele treptat și ține amestecul la foc mic până când sosul devine gros. Nu lăsa laptele să fiarbă. Se condimentează cu sare, piper și nucșoară.

Pentru a pregăti cartofii, umplem o oală cu apă până când cartofii sunt complet scufundați. Se condimentează cu sare și se aduce la fierbere, până când cartofii sunt fragezi. După ce sunt fierți, feliază-i în bucăți mai mici. Pentru a pregăti legumele, fierbe apa dintr-o oală și pune la fiert sparanghelul și mazărea. Se călește ceapa verde într-o tigaie mică cu puțin ulei de măsline. Amestecă sparanghelul, cartofii, mazărea,  ceapa verde și ricotta și lăsă-le deoparte pentru a le folosi ca umplutură.

Pentru pesto, fierbe apa dintr-o oală și pregătește o baie de apă cu gheață. Blanșează busuiocul și pune-l după în apa rece. Stoarce tot excesul de apă din frunze și transformă-l în piure folosind un blender; se adaugă usturoiul, uleiul de masline extravirgin și un praf de sare. Se amestecă până la omogenizare, adăugând o lingură sau două de apă rece.

Fierbe 6 litri de apă într-o oală mare și adaugă 2 linguri de sare. Ține la încemână un vas de apă cu gheață. Pune pastele în apa clocotită, câte 6 sau 7 bucăți o dată și gătește-le până se înmoaie, aproximativ 1 minut. Transferă-le în baia de gheață pentru a se răci, apoi scurge-le pe prosoape de bucătărie.

Preîncălzește cuptorul la 190°C. Pune sos bechamel într-o tavă de copt până când fundul este acoperit.

Adăugă un strat subțire de amestec de ricotta și legume, alături de pesto și presară niște Parmigiano Reggiano ras, apoi acoperă cu următorul strat de foi de lasagna fierte. Continuă în același fel până când ai creat cel puțin 4 straturi de lasagna. Acoperă cu cele două sosuri (pesto și bechamel) și Parmigiano.

Se coace aproximativ 35 de minute până când stratul superior este maro auriu. Buon Appetito!

Sursă rețetă: https://www.eataly.co.uk/news/lasagne-alle-verdure-recipe/

Lasă un răspuns