You are currently viewing Cum să folosim Parmigiano Reggiano pentru gustări sănătoase și delicioase

Cum să folosim Parmigiano Reggiano pentru gustări sănătoase și delicioase

Când vine vorba de gustări, prins nepregătit, este mai probabil să mămânci ceva ce vei regreta mai târziu. Un remediu bun doar pe termen scurt, în timp ce foamea va persista. Renumitul bucătar Elizabeth Falkner are o soluție unică la această problemă care implică Parmigiano Reggiano – și nu este vorba de pizza.

Parmigiano Reggiano este o gustare naturală fără lactoză, ușor digerabilă, care satisface toate gusturile. Plin de proteine plus vitamine și minerale esențiale, este o alternativă sănătoasă la mâncarea nesănătoasă. În Italia, este o sursă populară de energie consumată atât de sportivi, cât și de școlari.

Procesul artizanal care necesită muncă intensă pentru a transforma laptele, sarea și cheagul în Parmigiano Reggiano autentic nu s-a schimbat în 1.000 de ani și nici cele trei ingrediente componente. În timpul procesului de învechire, brânza stă în depozite cu umiditate controlată, unde se transformă , căpătând o varietate de arome. Roțile mai tinere evocă un gust dulce, delicat, în timp ce roțile mai mature capătă o calitate sărată, complexă. „Acea parte de nord a Italiei este o zonă atât de bogată, cu solul său plin de minerale”, spune Falkner, o fostă concurentă și judecătoare Iron Chef America, care deține multiple restaurante, a scris cărți de bucate și, în 2012, a câștigat premiul cel mare al competiției de freestyle la Campionatul Mondial de pizza de la Napoli. „Cred că este una dintre cele mai magice brânzeturi. Face ca totul să aibă gust bun.”

Falkner a început să aprecieze Parmigiano Reggiano în timpul unei șederi în regiunea Parma cu aproape 20 de ani în urmă. Ea își amintește cu drag de orele de aperitivo în care se găseau bucățele de Parmigiano Reggiano, fritto și fie saba, un sirop italian preparat din must de struguri redus, fie oțet balsamic învechit. „Nu poți găsi ceva mai bun pe lume”, spune ea.

În prezent, consultantă alimentară în Los Angeles, Falkner și-a canalizat timpul în Parma pentru a dezvolta un arsenal de opțiuni de gustări făcute cu Parmigiano Reggiano. În timp ce îi face plăcere să mănânce o bucată simplă, o combinație preferată este cu fructe uscate, ca în rețeta de mai jos. „Îmi place foarte mult parmezanul de 36 de luni, cu un gust mai concentrat, alături de smochine”, spune ea. „Cred că este o gustare perfectă.” De asemenea, ea recomandă asocierea țelinei cu câteva bucăți de Parmigiano Reggiano stropite cu ulei de măsline sau cu nuci și migdale.

Reinventarea preparatelor clasice este una dintre cele mai mari pasiuni ale lui Falkner. Printre creațiile ei care implică brânză se numără biscuiții cu brânză, inspirați de cacio e pepe, cu Parmigiano Reggiano și piper adăugat în amestec. „Este ca un fursec, dar este sărat, nu dulce.” În meniul unuia dintre fostele ei restaurante din San Francisco, ea a redefinit banala brânza grill folosind usturoi prăjit și Parmigiano Reggiano pe pâine de casă, cu Parmigiano ras pe fiecare parte a bucăților unse cu unt, astfel încât să se caramelizeze în tigaie.

O cantitate mică din această brânză este tot ceea ce este necesar pentru un gust puternic. „Merită fiecare bănuț, așa că folosește fiecare gram!”, spune Falkner.

Trail Mix Parmigiano Reggiano de Elizabeth Falkner

Ingrediente:

2 oz. Parmigiano Reggiano, sfărâmat

½ cană stafide

¼ cană cireșe uscate

3 linguri de goji

8 smochine tăiate mărunt

½ cană migdale crude sau prăjite

½ cană jumătăți de nuci

Mod de preparare:

Amestecă toate ingredientele. Păstrează amestecul într-un vas acoperit în frigider. Împarte amestecul în pungulițe perfecte pentru exerciții, hiking sau pur și simplu ca o gustare sănătoasă!

Lasă un răspuns