Indiferent că îl numiți Bolognese sau al Ragù, acest sos de carne servit cu tagliatelle proaspete este preferatul nostru!
Selectarea pastelor este esențială pentru gustul final al dish-ului și orice bucătar (amator sau nu) din Bologna și din împrejurimi vă va spune că pastele destinate ragù-ului bolognez sunt, fără îndoială, tagliatelle.
Ingrediente pentru 4 porții:
450g tagliatelle cu ou proaspăt
340g carne de vită tocată
340g pancetta
160g pastă de roșii
96g stoc de vită
2 morcovi
2 tulpini de țelina
1⁄2 ceapă mică
1⁄2 cană de vin roșu (sau alb sec)
1⁄2 cană lapte
ulei de măsline extra virgin
sare și piper după gust
-
Produs cu reducerePancetta Affumicata, 100 grPrețul inițial a fost: 13.30 lei.10.64 leiPrețul curent este: 10.64 lei.
-
Produs cu reducereTagliatelle cu Ou, 250 gr, FiloteaPrețul inițial a fost: 24.00 lei.20.40 leiPrețul curent este: 20.40 lei.
-
Produs cu reducereUlei de masline extravirgin, Cru Muela, Sommariva, 0,25LPrețul inițial a fost: 55.00 lei.46.75 leiPrețul curent este: 46.75 lei.
Mod de preparare:
Tăiați pancetta cubulețe. Tăiați țelina, morcovii și ceapa și tocați-le pe toate în bucăți fine.
Încingeți o tigaie cu un strop de ulei, prăjiți pancetta, după care adăugați legumele și căliți-le până se înmoaie.
Se adauga carnea de vită și se călește 5 minute.
Adăugați ½ cană de vin și lăsați-l să se evapore complet.
Adăugați pasta de roșii și amestecați câteva minute. Adăugați ½ cană de lapte și acoperiți cu stoc.
Gătiți sosul timp de 2-3 ore, adăugând din când în când mai mult stoc de vită în timp ce adăugați condimentele.
Gătiți tagliatelle-le în apă cu sare adusă la fierbere timp de 3-4 minute și serviți-le cu cantități generoase de sos.
Buon appetito!