You are currently viewing Rețetă Tagliatelle Bolognese

Rețetă Tagliatelle Bolognese

Indiferent că îl numiți Bolognese sau al Ragù, acest sos de carne servit cu tagliatelle proaspete este preferatul nostru!
Selectarea pastelor este esențială pentru gustul final al dish-ului și orice bucătar (amator sau nu) din Bologna și din împrejurimi vă va spune că pastele destinate ragù-ului bolognez sunt, fără îndoială, tagliatelle.

Ingrediente pentru 4 porții:
450g tagliatelle cu ou proaspăt
340g carne de vită tocată
340g pancetta
160g pastă de roșii
96g stoc de vită
2 morcovi
2 tulpini de țelina
1⁄2 ceapă mică
1⁄2 cană de vin roșu (sau alb sec)
1⁄2 cană lapte
ulei de măsline extra virgin
sare și piper după gust

Mod de preparare:

Tăiați pancetta cubulețe. Tăiați țelina, morcovii și ceapa și tocați-le pe toate în bucăți fine.
Încingeți o tigaie cu un strop de ulei, prăjiți pancetta, după care adăugați legumele și căliți-le până se înmoaie.
Se adauga carnea de vită și se călește 5 minute.
Adăugați ½ cană de vin și lăsați-l să se evapore complet.
Adăugați pasta de roșii și amestecați câteva minute. Adăugați ½ cană de lapte și acoperiți cu stoc.
Gătiți sosul timp de 2-3 ore, adăugând din când în când mai mult stoc de vită în timp ce adăugați condimentele.
Gătiți tagliatelle-le în apă cu sare adusă la fierbere timp de 3-4 minute și serviți-le cu cantități generoase de sos.
Buon appetito!

Lasă un răspuns