Penne all’Arrabiata

Penne all’Arrabiata

Pur si simplu delicios!

Penne all’arrabiata este un fel de mancare tipic provenit din zona Lazio. Aceasta regiune ne da un fel de mancare care acum face parte din cultura culinara a intregii Italii, asa cum s-a intamplat si cu spaghetele cacio e pepe. O specialitate pregatita cu cateva ingrediente simple, dar cu o aroma puternica, facuta cu un sos de rosii cu usturoi si ardei iute. Nota finala? Gustul intens de Pecorino presarat pentru finisare! Penne all’arrabiata este un preparat recent redescoperit, utilizat adesea ca o gustare nocturna in timpul intalnirilor intre prieteni datorita realizarii simple si rapide.

Numele arrabiata este unic. In realitate, se pare ca a fost folosit datorita ardeiului iute. Cine mananca penne all’arrabiata este probabil sa devina rosu la fata, culoarea tipica a fetei oamenilor suparati, de aici derivand numele acestui fel de mancare.

Reteta Penne all'Arrabiata

Cum se prepara Penne all’Arrabiata

Pentru a pregati penne all’arrabiata, incepeti de la pregatirea sosului, cu curatarea si taierea rosiilor. Luati rosiile si clatiti-le cu multa apa. Apoi scoateti codita verde (1) si incizati-o usor facand un fel de x, pentru a scoate partea verde complet (2). Acest pas permite o indepartare mai rapida a pielii exterioare de la gatit. Apoi, luati o tigaie cu laturi inalte, umpleti-o cu apa, fierbeti apa si opariti rosiile timp de cateva secunde (3).

Reteta Penne all'Arrabiata

Folosind o strecuratoare, le scurgeti si le puneti intr-un castron cu apa si gheata (4). Acum scoateti coaja (5), indepartati semintele interioare si le taiati in jumatate, apoi in sferturi si apoi in cuburi mici (6). Asezati cuburile intr-un castron mic si tineti-le deoparte.

Reteta Penne all'Arrabiata

Apoi luati un ardei iute, taiati-l in jumatate, eliminati semintele interioare si taiati-l in benzi mici (7). In acest moment se ia o tigaie non-stick, se toarna ulei de masline. Se adauga un catel de usturoi (intreg sau zdrobit, dupa gust) cu semintele de chili (8) si amestecati bine cu o lingura de lemn pentru a le impiedica sa se arda. Apoi adaugati rosiile cubulete si gatiti-le timp de cateva secunde (9), amestecand bine lingura de lemn pentru a permite o gatire uniforma. Se condimenteaza cu sare si piper.

Reteta Penne all'Arrabiata

Cand gatiti, scoateti usturoiul (10). Intre timp, luati o oala, adaugati apa si aduceti-o la punctul de fierbere. Turnati pastele si lasati-le sa se gateasca (11). Cand sunt gata, se scurg si se adauga in tigaia cu sos (12).

Pentru a face sosul mai gros, puteti adauga cateva linguri de sos de rosii!

Atentie la preparare: prea mult usturoi si ardei iute ar putea ruina acest fel de mancare.

Reteta Penne all'Arrabiata

Adaugati patrunjel proaspat taiat si amestecati bine ingredientele (13). Apoi adaugati pecorino ras (14). Serviti si gustati (15)!

Sursa: Giallo Zafferano

Lasă un răspuns