Burrata cu trufe negre

Burrata cu trufe negre

În această rețetă combinăm brânza moale și cremoasă de burrata, cu aromele bogate și pământești ale trufelor negre. Vă sugerăm să folosiți trufe negre proaspete atunci când sunt în sezon, dar, dacă nu le găsiți, pasta de trufe negre va funcționa de minune.

Când serviți, asigurați-vă că lăsați brânza burrata să ajungă la temperatura camerei, ceea ce va ajuta papilele gustative să savureze complet aromele mâncărurilor!

Rețetă pentru 2 porții

2 linguri de trufe negre tocate sau pastă

2 linguri de oțet de sherry

1 linguriță miere de salcâm

un vârf de sare de mare

1/4 cană ulei de măsline extra virgin

4 felii de pâine

Brânză proaspătă burrata

Pentru vinaigrette:

Într-un bol mare, adăugați trufa tocată sau pasta de trufe, oțetul, mierea și sarea. Se amestecă încet uleiul de măsline extra virgin. Se pune deoparte.

Prezentare:

Prăjiți ușor feliile de pâine. Dacă doriți, puteți peria ușor fiecare felie cu ulei de măsline.

Se scurge brânza burrata și se adaugă pe farfurie. Folosind o lingură mică, picurați vinaigreta de trufă neagră deasupra. Se servește cu pâine caldă, prăjită.

Poftă bună!

Lasă un răspuns