You are currently viewing Toate detaliile despre Cheese Bar-ul perfect!

Toate detaliile despre Cheese Bar-ul perfect!

Platourile cu brânzeturi sunt vedetele evenimentelor din ultimele sezoane. Mulți aleg să-și impresioneze oaspeții cu brânzeturi atent alese, pregătite să încânte gusturile și să ofere un acompaniament gustos băuturilor prezente.

Cel mai important lucru de reținut…quality over quantity. Pentru a impresiona invitații este clar că oferim doar brânzeturi de foarte bună calitate. Un specialist din echipa Degusteria Francesca se va asigura că brânzeturile selectate vor ajunge la tine în stare excelentă și la timp.

5

Selecția de brânzeturi

Vom alege împreună tipurile de brânză potrivite pentru evenimentul tău, dar este important să combini o gamă largă de tipuri de brânză: de capră, de oaie, de vacă, precum și soiuri maturate lângă cele proaspete.

Îți recomandăm să alegi minim patru sau cinci brânzeturi din fiecare dintre următoarele categorii:
• Brânzeturi maturate
• Brânzeturi cu mucegai
• Brânzeturi proaspete
• Brânzeturi de capră și alte brânzeturi atipice

Dacă ești iubitor de brânză cu mucegai nobil, ce părere ai despre Blu’ al Ramandolo sau o Caprizziola?

Poate preferi o selecție mai aventuroasă și dorești să alegi și brânzeturi maturate, ca de exemplu Pecorino cu Pere sau Pecorino cu Trufe, dar nu ești sigur dacă toți invitații o vor aprecia – atunci poți comanda cantități mai mici pentru a oferi un twist îndrăzneț.

Pentru selecția de brânzeturi proaspete, poți opta pentru buratta de bivoliță, robiola de capră, dolce paradiso cu fistic sau cu trufe.

Ne vom asigura că am selecționat o gamă largă și diversificată pentru CheeseBar, combinând tipurile de brânzeturi (soiurile maturate lângă cele proaspete) precum și textura lor (brânzeturi tari, moi și brânzeturi semi-ferme). Desigur, elementele de legătură sunt și ele importamte, adăugând fructe uscate și proaspete, nuci, biscuiți și baghete, gemuri, tartine și miere, vom transforma platourile într-o experiență unică la fiecare degustare.

Pregătirea brânzeturilor pentru marea zi!
O mare parte din brânzeturi va trebui feliată, iar brânza feliată are un termen de valabilitate mai scurt datorită expunerii la aer. Având în vedere acest lucru, echipa noastră va felia brânzeturile cât mai aproape de servire pentru un nivel optim de prezentare și prospețime.

1

Dimensiuni și cantitate

Cum alegem… cât alegem?
Dacă platourile cu brânză sunt un ingrendient extra pentru masa de seară, se poate crea un colț special dedicat brânzeturilor, poate să fie amplasat lângă candy bar sau cocktail bar.
Dacă CheeseBar-ul va fi vedeta serii îți recomandăm o zonă cât mai aerisită și accesibilă pentru a expune produsele gourmet.

Styling & Decor
Atenția la detalii este vitală pentru fiecare CheeseBar. Plating-ul și amplasarea platourilor trebuie să spună o poveste care va acompania atmosfera locației și a evenimentului.

Chiar dacă avem un spațiu limitat, ne permitem să ne jucăm cu elemente atât pe verticală și nu numai pe orizontală. Putem crea mai multe niveluri cu mese mini, standuri, cutii de lemn sau cu vase etajate din ardezie, lemn sau sticla, aranjate creativ pe masă. Acestea pot adăuga o dimensiune suplimentară efectului vizual în timp ce măresc suprafața mesei de servire.

3

Decor delicios

Elementele de decor trebuie să complimenteze set up-ul creat de brânzeturi și alte produse gourmet, dar și locația și tema evenimentului.
Putem să ne folosim și de decor comestibil, care cu siguranță va încânta privitorii dar și apetitul acestora, ca de exemplu flori comestibile, frunze, nuci, smochine, fructe (uscate, fructe întregi mari, proaspăt tăiate), salate/legume, bisscuiți, grisine, mezeluri și măsline.
Fructele mici, ca strugurii, sunt o alegere ușoară pentru a echilibra aromele mai grele de pe o farfurie cu brânză.
La brie sau robiola de capră poți adăugă căpșune, piersici sau gem de afine, iar la gorgonzola și cremino erborinato merg perfect smochinele.

Mierea de castane merge perfect cu brânzeturile maturate, tip pecorino. Măslinele verzi sau negre de Sicilia sau taggiasche merg la aproape toate tipurile de brânzeturi care nu sunt aromatizate.

Brânzeturile aromatizate se recomandă să fie consumate ca atare, fără alte fructe, nuci sau legume ca și acompaniament. Doar un vin bun alături.

6

Mai mult decât o modalitate de plating pentru brânzeturi, biscuiții și grisinele sunt la fel de importante ca restul platoului din cheese bar, deoarece reprezintă un produs excelent de legătură între brânză și vinul care o acompaniază.
Biscuiții sărați adaugă o textură crocantă pe care nu o vei găsi în nici o brânză, prin urmare, adaugă un element de contrast. Alege un biscuite simplu, cu sare de mare, care este făcut special pentru a merge bine cu brânza.

Crearea unui platou cu brânză nu este o știință perfectă. Atâta timp cât satisfaci atât gusturile tale, cât și gusturile și preferințele oaspeților, cu siguranță eevenimentul va fi de succes!

Pentru orice întrebare și mai multe informații te așteptăm cu drag pe pe pagina de Catering, din website-ul degusteriafrancesca.ro.

2

Lasă un răspuns