You are currently viewing Pregatim o noua degustare de vinuri din seria Viaggio D’Italia

Pregatim o noua degustare de vinuri din seria Viaggio D’Italia

Vino la Degusteria Francesca pe 21 iunie 2018, intre orele 19:00-22:00, sa degusti noua selectie de vinuri din zonele Campania si Parma

Ce merge cu un vin bun? Un preparat gourmet atent selectionat, capabil sa puna in valoare toate notele subtile ale vinului. Cum asociem vinul cu mancarea potrivita? Asta poti afla in cadrul celui de-al doilea eveniment din seria Viaggio D’Italia, alaturi de #profadevin Mirela Mateescu si chef Ileana Braniste.

Te asteptam, asadar, la Degusteria Francesca bd. Eminescu, pe 21 iunie, de la ora 19:00, sa degusti noua selectie de vinuri din zonele Campania si Parma – ambele recunoscute pentru podgoriile cu o vechime impresionanta – acompaniate de preparate delicioase, cu care se potrivesc perfect!

Mai mult decat o degustare de vinuri
Un vin Italian bun este o experienta. Insa, pentru a-ti trezi simturile, vinul trebuie integrat intr-o experienta completa. De aceea, organizam aceasta degustare de vinuri italiene intr-o atmosfera autentica, de bistro Italian, la Degusteria Francesca, pe bd. Mihai Eminescu 102-104. Si, pentru a intregi experienta, plusam cu patru preparate delicioase, pregatite si prezentate de chef Ileana Braniste.

Bineinteles, nu uitam de celalalt ghid in lumea fascinanta a vinurilor italiene. O vei avea alaturi pe #profadevin, Mirela Mateescu. Mirela iti va prezenta fiecare vin in parte, iti va descrie cum trebuie ales, savurat si iti va arata cum sa te bucuri pe deplin de toate notele subtile prezente in pahar.

Mai mult, la cel de-al doilea eveniment Viaggio D’Italia vom avea si un invitat surpriza, venit tocmai din Italia, care-ti va face seara plina de povesti, la un pahar din vinurile sale.

vinuri

Ce crame am ales pentru degustare
De data aceasta, ne vom opri asupra a doua crame din zonele Campania si Parma. Ambele au fost infiintate de familii cu un bogat istoric in arta de a face vin: Villa Matilde si Cantine Ceci.

Avand peste 60 de ani de traditie, Villa Matilde a fost infiintata de Francesco Paolo Avallone, un avocat pasionat de vinurile antice din Imperiul Roman, precum legendarul „vinum Falernum, ale carui secrete s-au pierdut la finalul secolului XIX. Astazi, Villa Matilde detine numeroase premii la concursurile de specialitate si a reusit sa mentina vie legatura cu traditiile si cultura locale, care au devenit baza filozofiei de productie a acestei crame.

Pentru specialistii in vinificatie de la cea de-a doua crama, Cantine Ceci, vinul este asemenea unui „nani” (copil). Este usor de iubit, dulce si pasional. Fondata de Otello Ceci, in 1938, crama a devenit in timp un adevarat lider vizionar in domeniul vinificatiei italienesti. Astazi, Cantine Ceci este condusa de nepotii fondatorului, care au adus un nou suflu tehnologic, bazat insa pe mostenirea generatiilor trecute de artisti ai vinului din provincia Parmei.

Degustare vin
Ce vinuri si preparate se degusta la Viaggio D’Italia
Selectia pregatita pentru degustarea din 21 iunie cuprinde vinuri din zonele Campania si Parma, unde se regasesc podgorii cu o bogata istorie si traditii impresionante.

Vom incepe cu Falanghina, o creatie marca Villa Matilde. Este un vin alb, sec, cu un buchet ce releva arome fructate si florale, cu note de piersici si banane, completate de trandafir si salvie si un post-gust delicat de migdale. Pentru aceasta prima degustare, chef Ileana Braniste a pregatit un aperitiv usor, format din Buratta, tartar de piersici, mazare dulce si micro busuioc.

Cel de-al doilea vin care va fi prezentat este Greco di Tufo DOCG. Este un vin de 4 ani, creat de Villa Matilde, a carui provenienta este regiunea Campania. Un vin alb, demisec, cu un parfum persistent si complex, avand arome de piersici, caise, migdale si note de citrice. Desi se poate asocia perfect cu fructe de mare crude, branza de bivolita sau carne alba, chef Ileana Braniste va propune o noua abordare, un risotto cu sparanghel si fistic, care nu doar scoate in evidenta gustul acestui Greco di Tufo, ci va va pregati si pentru urmatoarele doua preparate din meniul Viaggio D’Italia.

Mai zabovim putin in compania cramei Villa Matilde, pentru a va prezenta si cel de-al treilea vin selectionat pentru degustarea noastra din 21 iunie. Este vorba despre Aglianico Rosso IGP, un vin rosu, cu reflexe purpurii si note puternice de fructe de padure si condimente. Este un vin sec, cu gust catifelat, plin de volum, cu o vechime de 5 ani, provenit din struguri 100% aglianico, cultivati in regiunile Torrecuso si Foglianise. Companioni ii vor fi Paste Penne cu salsiccia si pecorino, asa cum ne-a sugerat Ileana.

Si sa nu uitam de cea de-a patra vedeta a degustarii Viaggio D’Italia: Rose Spumante, de la crama Cantine Ceci. Un vin rose, spumant, impecabil, obtinut prin metoda Martinotti (Charmat), avand note delicate de fructe, trandafir si violete, cu un gust soft si proaspat. Alaturi, ii va sta un platou de branzeturi autentice italienesti, cu pepene, cirese si dolcetto.

Degustare vin
Cum participi la degustarea Viaggio D’Italia
Evenimentul are loc pe 21 iunie, de la ora 19:00, la Degusteria Francesca din Bd. Eminescu, 102-104. Participarea la eveniment este posibila doar in baza unei rezervari si a achitarii biletului in avans. Costul este 150 lei de persoana, iar locurile sunt limitate, pentru a pastra atmosfera unei degustri intime, autentice.

Pentru rezevari, te rugam sa ne suni la 0749555000, sau sa ne trimiti un mesaj pe pagina de Facebook, ori folosind formularul de contact.

Te asteptam cu drag!

Lasă un răspuns