You are currently viewing Care este cea mai bună băutură pentru Prosciutto San Daniele?

Care este cea mai bună băutură pentru Prosciutto San Daniele?

Un vin alb acid? Un cocktail răcoritor de vară? Sau chiar o bere germană rece? Explorăm câteva perechi perfecte pentru prosciutto.

Ce băutură merge cel mai bine cu Prosciutto di San Daniele? Răspunsul la această întrebare este simplu: depinde de ocazie, buget și de starea ta de spirit.

În timp ce vinul alb este primul lucru care ar putea să vă vină în minte atunci când vă gândiți la Prosciutto di San Daniele, poate veți fi surprinși să aflați că nu excludem berea și nici măcar un cocktail. De fapt, singura regulă este să vă bucurați atât de mâncare, cât și de băutura dumneavoastră, de preferat și în compania prietenilor!

Prosecco și vin spumant

Nu poți greși niciodată cu un Prosecco italian, dar îi poți impresiona și pe prietenii tăi cu ceva puțin diferit – o sticlă de Ribolla Gialla Spumante Brut.

Acesta este numele generic (nu numele podgoriei sau al producătorului) de vin spumant din regiunea Friuli Venezia Giulia. Fabricat din soiul Ribolla Gialla are o aromă delicată și proaspătă de fructe tropicale. Bea-l ca aperitiv sau ca pereche perfectă la o farfurie cu Prosciutto di San Daniele.

Vin alb

În San Daniele vorbim despre căsătoria dintre mâncare și vin – trebuie să fie o căsătorie din dragoste. Deși este relativ mică în comparație cu alte zone viticole din Italia, regiunea Friuli Venezia Giulia se situează printre cele mai bune, mai ales când vine vorba de vinul alb.

Pinot Grigio este probabil cel mai cunoscut acompaniament de vin alb pentru prosciutto, ales datorită gustului său delicat, deoarece vinurile care au o aromă distinctă vor domina prosciutto-ul, distrugând echilibrului întregii mese.

Dar data viitoare când vă aflați într-un restaurant sau faceți cumpărături pentru vin, căutați un Friulano uscat, alb. Cel mai cunoscut vin din regiunea Friuli Venezia Giulia, este denumit și vinul emblematic al Friului și este uneori cunoscut sub numele de Sauvignon Vert.

Friulano înseamnă „provenind din Friuli” și este vinul pe care îl vei găsi cel mai des în restaurantele și cafenelele locale din regiunea Friuli Venezia Giulia – aroma sa atrăgătoare și delicată de pere echilibrează perfect aroma Prosciutto di San Daniele. Serviți-l între 8C și 10C și bucurați-vă de aroma plină, accentele florale și notele de vârf de migdale.

Vin Roșu

Da, ai citit corect!

Puteți asorta Prosciutto di San Daniele cu vin roșu, dar vinul trebuie selectat cu atenție, pentru a nu fi peste gustul delicat al prosciutto-ului. Acesta este motivul pentru care prosciutto este în mare parte întotdeauna împerecheat cu vinul alb; dar dacă iubești cu adevărat vinul roșu, atunci încearcă un Pinot Nero care este mai ușor și mai fructat decât unul dintre soiurile de vin roșu corpolente. Cu arome de mure, căpșune, zmeură și cireșe, acesta este un alt vin prin care este renumită regiunea Friuli.

Bere

Nu trebuie să bei vin cu Prosciutto di San Daniele, uneori o bere poate fi la fel de potrivită!

În cadrul festivalului nostru anual de vară Aria di Festa, potrivim cele mai bune beri de la vecinii noștri bavarezi cu  prosciutto-ul nostru, pentru un mod mai ușor, mai convivial de a ne bucura de ambele. Ca și prosciutto-ul nostru, berea germană este cunoscută și pentru puritatea sa. Decretul privind puritatea Reinheitsgebot, numit uneori Legea barată a purității, înseamnă că singurele ingrediente permise sunt apa, hameiul și malțul.

Cocktail-uri

Înainte sau după masă, s-ar putea să aveți chef de un cocktail, caz în care, încercați un cocktail Ugo din regiunea noastră de nord-est. O băutură perfectă pentru vară, care oferă un mod mai ușor de a te bucura de prosecco. Adăugați un strop de sirop de soc într-un pahar și turnați prosecco, adăugați puțină apă minerală, gheață și decorați cu o felie de portocală.

Deși limoncello este asociat cu sudul Italiei, și Prosciutto di San Daniele cu nord-estul, este posibil să ne inspirăm de la vecinii noștri din sud cu un spritzer cu limoncello. Umpleți un pahar cu gheață, adăugați vin alb și foarte puțin de limoncello. Adăugați apă minerală și gheață și gata!

Lasă un răspuns