You are currently viewing <strong>Pastele Mancini – cele mai apreciate paste din Italia!</strong>

Pastele Mancini – cele mai apreciate paste din Italia!

De ce sunt pastele Mancini cele mai apreciate paste din Italia?
Textura lor deosebită, gustul unic sau metoda tradițională de fabricație joacă toate un rol.
Dar pentru mai multe detalii am stat de vorbă cu cei de la Mancini, să vedem ce ne pot spune chiar ei despre succesul pe care îl au:

1

“La bază, suntem o fermă – suntem singura fabrică de paste care produce paste exclusiv cu grâul dur pe care îl cultivăm pe câmpurile noastre. Făina de griș nu este cumpărată din piață, așa cum o fac toate celelalte fabrici de paste, ci o obținem din grâul dur pe care îl cultivăm direct. Acest punct ne oferă un „avantaj competitiv” cheie, deoarece putem controla direct nivelul de calitate al materiei prime, pe care încercăm să o creștem din ce în ce mai bine în fiecare zi, în raport cu tipul de sol pe care îl gestionăm și cu tipul procesului nostru de producție.

2

Solul – toate câmpurile noastre sunt situate în regiunea Le Marche, care împreună cu Puglia este cea mai importantă regiune din Italia pentru producția de grâu dur. Datorită condițiilor climatice deosebite și caracteristicilor solului, Le Marche este o zonă deosebit de potrivită pentru cultivarea grâului dur de înaltă calitate. De asemenea, avem o tradiție de lungă durată în cultivarea grâului dur, deoarece ferma noastră produce grâu dur de mai bine de 80 de ani.

3

Metode de producție artizanale – Pastele Mancini sunt produse prin metode artizanale foarte vechi de producție: se folosesc doar matrițe circulare din bronz pentru a da forma Pastei Mancini, care sunt apoi uscate lent la temperaturi foarte scăzute (sub 45-55 grade Celsius) pentru o perioadă foarte mare de timp. Poate dura până la 23-25 ​​de ore pentru formele de paste scurte și până la 44-46 de ore pentru formele de paste lungi. În opinia noastră, acestea sunt cele mai bune metode de a respecta și de a spori caracteristicile grâului nostru dur și de a le transfera în produsul finit.

4

Tehnologie – pentru a garanta, de asemenea, cea mai înaltă consistență a standardului de calitate al pastelor noastre, acestor vechi metode artizanale li se aplică tehnologie modernă: fiecare variabilă (temperatura, presiunea, umiditatea) este gestionată și controlată digital prin intermediul unui computer, cu un grad ridicat de precizie (mașina de paste pe care o folosim este un prototip pe care furnizorul nostru l-a proiectat pentru noi, pe baza nevoilor noastre specifice de a combina tehnologia cu vechile metode artizanale).”

5

Așa că răspunsul la întrebarea ‘De ce sunt pastele Mancini cele mai apreciate paste din Italia’ nu este unul simplu. Este vorba de multă muncă, tradiție îmbinată cu tehnologie și dedicație. Tocmai de aceea sunt și printre pastele noastre preferate! Te invităm să le încerci și tu!

Descoperă pastele Mancini

Lasă un răspuns