You are currently viewing Panettone Bonifanti

Panettone Bonifanti

Hai să povestim despre Panettone Bonifanti!
Sărbătorile din Italia nu ar fi complete fără panettone: sunt la fel de iconice ca un brad de Crăciun, o coroană sau vâscul. În mod tradițional, italienii oferă prăjiturile împachetate festiv drept cadouri, deoarece simbolizează norocul și prosperitatea pentru Anul Nou. Așa că am pregătit tot ce trebuie să știți despre aceste delicii!
Ce este Panettone?

Panettone poate fi tradus ca: „pâine mare”
Este o prăjitură dulce, cu ou, care este în mod tradițional punctată cu fructe confiate și uscate (deși iubim aromele festive, cum ar fi alunele sau ciocolata), apoi se ridică într-o formă de cupolă pe măsură ce se coace. Panettone a fost creat pentru prima dată la Milano, deși nimeni nu este sigur cum a apărut acest deliciu.

Panettone Bonifanti 2

Chiar dacă italienii sunt pasionați de gătit, acest desert este aproape întotdeauna cumpărat, poate datorită procesului său de coacere care durează (chiar și aluatul are nevoie de 30 de ore să crească). Din fericire, chiar și ambalajul tradițional pentru panettone este festiv; cutia mare, colorată, este înfășurată în panglică ca un cadou; iar de Crăciun este tradițional ca musafirii să aducă un panettone drept cadou gazdei.

Panettone Bonifanti

Panettone Bonifanti
Panettone Classico Glassato de la Bonifanti a obținut în 2023 premiul Great Taste (2 stele). Ce îl face special vom descoperi împreună mai departe.

În primul rând, drojdia folosită pentru a dospi aluatul este una creată din maiaua mamă folosită la fiecare lot. Acest lucru oferă consistență atât aluatului, cât și gustului și texturii.
Producția nu este grăbită, aluatul ridicându-se natural, întreg procesul durând 3 zile. Pentru a evita orice erori, procesul de a crea un panettone Bonifanti este lent, fiecare pas fiind atent observat pentru a obține cele mai bune rezultate.
Panettonele sunt lăsate să se răcească lent, natural, fără a interveni cu tehnologii de grăbire a acestui pas înainte de a fi împachetate.
Doar ingrediente naturale sunt folosite, iar fructele sunt glasate utilizând doar zahăr și suc de lămâie, evitând acidul citric artificial sau dioxidul de sulf.
Fiecare Panettone este puțin diferit, ca urmare a tuturor proceselor complet naturale folosite, de la primul fir de făină până la răcirea lentă. Acest lucru oferă un gust complet diferit față de Panettonele create industrial – ca dovadă, vă invităm să gustați diferența!

Lasă un răspuns