You are currently viewing Cheese Bar – un nou trend în industria evenimentelor

Cheese Bar – un nou trend în industria evenimentelor

Brânza, vinul și distracția merg mână în mână, dar, spre deosebire de cocktail-urile ultracunoscute și aperitivele clasice, cheese bar-ul a aparut ca o nouă „vedetă” în cadrul evenimentelor de mici sau mari dimensiuni.

Din moment ce tot mai multe cupluri aleg să găzduiască nunți care emană o atmosferă intimă asemănătoare unei petreceri, platourile de brânză cu fructe, alune și grisine la nunți devin din ce în ce mai populare.
Platourile cu brânză se regasesc în timpul orei de cocktail, când oaspeții se bucură de un aperitiv, înainte de cina mult mai consistentă.
Dacă nu doriți să aveți platourile cu brânză în timpul cocktail-urilor sau în timpul recepției, vă recomandăm să le includeți la petrecerea de logodnă, unde atmosfera este mult mai relaxată.
Singurul răspuns „corect” atunci când faceti „pairing” de brânzeturi și carne este ceea ce vă place cel mai mult. Pe scurt, nu vă faceți griji, nu vă gândiți prea mult.
Totul începe (dar nu se termină) cu gustul.
Credeți sau nu, există doar cinci gusturi pe care papilele noastre gustative le pot percepe: dulce, sărat, acru, amar și umami. Orice altceva este „ajutat” de simțul mirosului.
Vrem să gustăm cu toate simțurile noastre, inclusiv mirosul, vederea, atingerea și, uneori, chiar și sunetul, în cazul biscuiților crocanți, alunelor sau cristalelor de sare care se formează în brânza foarte fermă, cum ar fi Parmigiano Reggiano, maturat 24 luni.
Platoul cu brânză este, fără îndoială, musafirul preferat al tuturor la o petrecere. Este abordabil, primitor și, mai presus de toate, mereu diferit. În plus, este incredibil de versatil, indiferent dacă este la un picnic casual în parc sau la o petrecere formală (distanțată social) în grădină.

Cheese bar Bucuresti

Alegerea tipurilor de brânză pentru Cheese Bar
Când vă construiți platoul cu brânzeturi este important să amestecați o gamă largă de opțiuni, cum ar fi brânza de capră, brânza de oaie, brânza de vacă, precum și soiurile maturate lângă cele proaspete. De asemenea, puteți alege să includeți atât brânzeturi tari, cât și brânzeturi moi și brânzeturi semi-ferme pentru a amesteca texturile și a face apel la gusturile tuturor oaspeților. Adăugați fructe uscate și proaspete, nuci, biscuiți și baghete, gemuri, tartine și miere pentru un platou cu brânzeturi mai interesant.
Dacă iubești Brie și vrei să îți duci aprecierea la nivelul următor, încearcă o farfurie de trei până la cinci brânzeturi diferite cu coajă înflorită și explorează asemănările lor până când poți distinge nuanțele dintre ele.
Un lucru important este să comanzi brânza de la cea mai mică la cea mai agresivă aromă – „De la blând la sălbatic”
“Oferiți produse pentru curățarea palatului, cum ar fi felii de baghetă proaspătă sau grisine, astfel încât aroma fiecărei brânzeturi să rămână singură cât mai mult posibil”, spun specialiștii.
Servirea platoului la temperatura camerei este cel mai bun mod de a obține aroma maximă. Pentru brânză tare, scoateți-le din frigider cu o oră înainte de servire și puneți brânzeturile mai moi cu o jumătate de oră înainte. Reglați timpul corespunzător dacă este o zi caldă.

cheesebar Degusteria Francesca 1

Adăugarea cărnii la o farfurie cu brânză
Bucăți subțiri de carne, cum ar fi salam, prosciutto, bresaola sau speck, oferă un plus consistent la un platou de brânzeturi.
Un platou de brânzeturi poate fi starul, dar asocierea brânzei cu o selecție delicioasă de carne poate aduce o serie complet nouă de experiențe.
Asocierea cărnii cu brânza nu este atât de diferită de asocierea brânzeturilor între ele. Amintiți-vă că diferența dintre texturi și arome îmbunătățesc experiența.
Recomandarea specialiștilor este: „Ce crește împreună, merge împreună” – adică produsele care provin din aceeași regiune și au același climat, cultură și tradiție agricolă.
„Cel mai adesea, acest lucru înseamnă că se vor mixa foarte bine împreună”.

Cheese bar Degusteria Francesca

Dar fructele, nucile și tartinele?
Fructele mici, ca strugurii, sunt o alegere ușoară pentru a echilibra aromele mai grele de pe o farfurie cu brânză.
De ce să nu adăugați mai multe arome, texturi și culori la masă?
La brie sau robiola de capră adăugați căpșune, piersici grill sau gem de afine, la gorgonzola și cremino erborinato merg perfect smochinele.
Mierea de castane merge perfect cu brânzeturile maturate, tip pecorino. Măslinele verzi sau negre de Sicilia sau taggiasche merg la aproape toate tipurile de brânzeturi care nu sunt aromatizate.
Brânzeturile aromatizate se recomandă să fie consumate ca atare, fără alte fructe, nuci sau legume ca și acompaniament. Doar un vin bun alături.

Cheese bar evenimente

Grisinele si biscuiții sărați nu trebuie uitați
Mai mult decât un suport pentru brânzeturi, biscuiții și grisinele sunt la fel de importante ca restul platoului din cheese bar, deoarece reprezintă un produs excelent de curățare a palatului între brânză și vinul care o acompaniază.
„Biscuiții sărați adaugă o textură crocantă pe care nu o veți găsi în nicio brânză, prin urmare, adaugă un element de contrast.
Un biscuite aromat poate fi o asociere foarte bună în sine” – spun specialiștii.
Alegeți un biscuite simplu, ca o pâine plată cu sare de mare care este făcută special pentru a merge bine cu brânza.
Crearea unui platou cu brânză nu este o știință perfectă. Atâta timp cât vă satisfaceți atât gusturile dumneavoastră, cât și gusturile și preferințele oaspeților, cu siguranță vă veți bucura!

Dacă dorești să te ajutăm în a găsi cea mai bună formulă de Cheese Bar pentru evenimentul tău, nu trebuie decăt să completezi formularul de evenimente pe care îl găsești aici – Formular Catering Evenimente.

Lasă un răspuns