You are currently viewing 5 salamuri italienești irezistibile

5 salamuri italienești irezistibile

Exploreaza gustul autentic italienesc, la tine acasă, cu 5 salamuri delicioase pe care le găsești și în magazinul Degusteria Francesca

Salam Felino

Acest salam provine din Felino după cum sugerează și numele și este adesea numit “Regele Salumi”.
Se face din carne de porc, condimentată cu sare și piper, după care se adaugă vin alb și boabe de piper întregi în amestec. În cele din urmă, carnea este umplută în învelișuri naturale, iar cârnații Felino sunt lăsați să se maturizeze încet în microclimatul favorabil al zonei Parma, dobândind aroma lor dulce și o aromă deosebit de delicată. Acest tip de salam este o delicatesă și este produs doar prin metode artizanale.

Salam Strolghino di Culatello

Strolghino este un salam italian cu maturitate scurtă, provenind din regiunea inferioară a Parmei. Salamul se face de obicei prin combinarea porcului slab măcinat fin cu sare, piper și condimente și apoi umplerea amestecului de carne în carcase naturale subțiri.

Această delicatesă italiană a fost preparată în mod tradițional cu garniturile slabe ale celei mai fine cărnuri de porc provenite din pulpe de porc utilizate la prepararea culatello și fiocchetto, ambele fiind mezeluri foarte apreciate, originare din zona Bassa Parmense.

Salam Toscan

Salame Toscano este un salam tradițional italian provenit din Toscana. Este produs cu șuncă de porc, umăr, burtă slabă, untură și condimente. Carnea este măcinată, iar untura se amestecă cu sare. Cele două sunt combinate cu condimente, apoi umplute în carcase naturale sau sintetice.

Salamul este uscat și bine condimentat timp de cel puțin 4 luni înainte de a fi vândut sau consumat. Salame Toscano are o aromă intensă de condimente și carne, iar secțiunea transversală dezvăluie o distribuție frumoasă de carne slabă și grăsime. Este recomandat să îl serviți feliat subțire cu brânză, vin și pâine.

Salam Finocchiona

Originile finocchiona pot fi urmărite până în Evul Mediu, când semințele de fenicul, care se găseau cu ușurință în câmpurile din toată Toscana, erau folosite ca înlocuitor pentru ardeiul rar și scump. De fapt, numele acestui salam tipic toscan provine de la finocchio, cuvântul italian pentru fenicul.

Finocchiona este fabricat din gât și umăr de porc măcinat fin, garnituri de șuncă, crestă, burta slabă, guler și flanc. Este aromat și condimentat cu sare, piper, boabe de piper și usturoi. Cârnații se caracterizează mai ales prin aroma pronunțată a semințelor de fenicul și, uneori, chiar a florilor, dacă sunt folosite în tocat.

Mortadella Bologna

Mortadella Bologna este un cârnat tradițional italian făcut din carne de porc, cuburi de grăsime numite lardelli și condimente selectate. Strâns legat de tradiția de creștere a porcilor din regiunea Emilia-Romagna, originile mortadelei pot fi urmărite până la vechea Bologna, și anume orașul etrusc Felsina și zonele înconjurătoare bogate în păduri de stejar, care au furnizat ghinde și tuberculi gustoși numeroșilor porcine locale, atât sălbatice, cât și domesticite.

Așa cum sugerează numele său complet, orașul bogat Bologna, poreclit La Grassa (adică cel gras), este casa acestui faimos cârnat, deși producția sa are loc în părțile central-nordice ale Italiei (regiunile Emilia-Romagna , Piemont, Lombardia, Veneto, Trento, Marche, Lazio și Toscana).

Lasă un răspuns