You are currently viewing Guanciale și Pancetta

Guanciale și Pancetta

Guanciale
Guanciale este gușa de porc, iar fanii săi susțin că nu există nici un substitut pentru aceasta. Este o carne cu un conținut ridicat de grăsime, suculentă, ideală pentru gătit.

Această carne delicioasă, cu aromă robustă, este condimentată la suprafață cu sare, piper, salvie, rozmarin și usturoi. Condimentele se pot schimba în funcție de regiune pe baza tradiției și a obiceiurilor de curare. Apoi, carnea este uscată și maturată cel puțin 3 luni, un proces fundamental care concentrează aromele.

Italienii iubesc Guanciale pentru motive bine întemeiate – grăsimea conferă o aromă minunată oricărei mese, mai ales pastelor. Aroma este atât de intensă încât nu trebuie folosită o cantitate mare pentru un efect puternic. Este un ingredient recunoscut în spaghetti alla carbonara sau bucatini all’amatriciana.

În afară de felurile de mâncare evidente, cum ar fi carbonara și amatriciana, care au fost deja menționate, Guanciale este, de asemenea, utilizat în diverse feluri de mâncare precum paste și fasole, paste alla gricia, strozzapreti, pecorino romano e guanciale, tagliatelle con guanciale e zucca și multe altele!

Pancetta
Carnea de porc Pancetta provine din burta porcului, asemănător cu slănina, deși slănina nu provine exclusiv din aceeași zonă. Pancetta este într-adevăr mai asemănătoare cu slănina decât este guanciale, dar aceste două cărnuri sunt curate și tăiate diferit, ceea ce le conferă personalitățile diferite.

Pancetta este de obicei sărată și în funcție de rețetă, diferite ierburi pot face parte din procesul de curare. Apoi se maturează timp de 20 de zile până la 4 luni într-un loc uscat și răcoros. Pancetta este utilizată în diferite scopuri, în funcție de perioada de timp pentru curare. Poate fi regăsită inclusiv într-o versiune afumată.

Când este sub formă rulată, sau arrotolata, se servește așa cum este. Carnea este feliată în felii subțiri și este consumată ca antipasto – o tradișie regăsită în special în nordul Italiei.

Cum se folosește pancetta în bucătărie?
Pancetta este un ingredient destul de versatil în bucătărie și poate adăuga multă aromă diverselor feluri de mâncare, cum ar fi taglatelle ala ragù bianco, supe de iarnă, paste cu sparanghel și pancetta, paste cu dovleac.
Deci iată diferența dintre guanciale și pancetta. Pe care ai gustat-o deja și pe care ai vrea să o deguști?

Lasă un răspuns