You are currently viewing Prosciutto San Daniele DOP: o felie după alta

Prosciutto San Daniele DOP: o felie după alta

Acest produs unic în lume vine dintr-un mic oraș din provincia Udine. Conservat în sare carnea devine dulceagă și se topește în gură
Doar trei ingrediente sunt permise pentru a crea Prosciutto San Daniele DOP: carne de porc, sare de mare și microclima din San Daniele.

San Daniele este o șuncă istorică și tradițională. Dacă ar exista ipotetic o echipă națională olimpică de produse derivate din „porc”, aceasta ar fi câștigătoare. A fost unul dintre primele alimente care au obținut denumirea DOP și care a fost protejat de un consorțiu născut în urmă cu aproape 60 de ani. Mai presus de toate, șunca San Daniele știe clar rolul pe care îl joacă și este mândră să-l mențină, folosind o disciplină riguroasă pentru a-și proteja calitatea.

Despre Ingrediente

Așa cum dorește să clarifice Consorțiul, San Daniele este produs cu doar trei ingrediente (fără aditivi sau conservanți): pulpe de porc italiene selectate, sare de mare și microclimatul specific micului oraș din provincia Udine de doar 35 km pătrați. De fapt, San Daniele este produs de cele 31 de companii membre ale consorțiului, doar aici.

Semnul distinctiv este numele de marcă al consorțiului, care este ștampilat de pe coajă, un cerc cu literele stilizate, “SD” în mijloc și codul de identificare numerică al fiecărui producător.

Degustare

De îndată ce se desface, o felie fină de San Daniele este roz-roșiatică în partea slabă și alb pur în zona cu grăsime. Aroma este delicată și devine mai persistentă odată cu maturarea. În gură felia este fragedă și se topește ușor. Gustul preia nuanțe din crusta de pâine prăjită, note de nuci și malț de orz.

Important. Nu aruncați grăsimea, este o parte esențială din San Daniele. Fără un strat de grăsime bună în jurul miezului slab și în interiorul șuncii fine îndelung tratate, maturarea nu ar fi posibilă.

Proprietăți nutriționale Pentru valoarea nutritivă ridicată și digerarea ușoară, garantată de o maturare de cel puțin 13 luni, șunca San Daniele este potrivită pentru orice dietă, ideală pentru persoanele care practică sport, copii, vârstnici și de asemenea, pentru cei care doresc la un conținut scăzut de calorii pentru regim. Datorită caracteristicilor sale naturale, acesta este un produs adesea recomandat de nutriționiști în cadrul programelor alimentare care ajută corpul să rămână sănătos. În plus, este o sursă excelentă de proteine ​​nobile, vitamine și minerale de înaltă calitate.

Lasă un răspuns