You are currently viewing Reteta traditionala de spaghete Carbonara – delicios de simplu!

Reteta traditionala de spaghete Carbonara – delicios de simplu!

Timp de pregătire: 20 min

Timp de gătit: 10 Min.

Ingrediente

350 g de spaghete

200 g de guanciale

4 ouă întregi

100 g de brânză Pecorino Romano rasă

piper negru

Mod de preparare

Pasul 1) – Rumenirea guancialei. Tăiați guanciale în bucăți mici (cuburi, felii, cepreferați) apoi fierbeți într-o tigaie la foc mediu. Nu este nevoie de ulei: guanciale este deja gras, gras și fabulos. Dacă doriți, puteți adăuga o lingură de apă, în acest fel veți crea un sos de grăsime grozav pentru a condimenta spaghetele în mod corespunzător. Când sunteți gata, opriți focul și lăsați-l deoparte.

Pasul 2) – Prepararea sosului ouă-pecorino. Bateți Pecorino Romano (care este o brânză italiană foarte sărată și gustoasă, deci nu este nevoie să adăugați sare) cu ouăle și un pic de piper negru măcinat. Se amestecă repede cu o furculiță – sau cu un tel de mână – până se obține un sos cremos. Se pune deoparte.

Pasul 3) – Gătiți spaghetele al dente în apă clocotită cu sare (un litru de apă pentru fiecare 100 g de paste și 15 g de sare grunjosă), după timpul de gătire găsit pe ambalajul pastelor. Dacă nu se potrivesc în oală, cel mai bun mod este să le țineți grămadă pe verticală și să le scufundați. Dați drumul și vor cădea în toate direcțiile și pe măsură ce se înmoaie, cu ajutorul unei furculițe, lăsați-le să se scufunde. Apoi amestecați și gătiți conform timpului necesar.

Pasul 4) – Scurgeți-le când sunt gata apoi puneți-le în tigaie, la foc mare, pentru a o condimenta corespunzător cu grăsimea guancialei. Acesta este momentul crucial al spaghetelor carbonara. Va trebui să fiti rapid. Iată cum să o faceți.

Pasul 5) – Când spaghetele și guanciale sfârîie în tigaie, OPRIȚI căldura, altfel ouăle se gătesc prea mult și vă veți trezi cu omletă și spaghete! Acum adăugați rapid ouăle și crema de pecorino și amestecați. Tigaia este caldă, dar nu fierbinte, astfel încât ouăle să se gătească fără gloduri.

Pasul 6) – Acordați atenție consistenței, care trebuie să fie cremoasă, dar nu fluidă. Dacă observați că este prea lichidă, mai adăugați niște pecorino. Spaghetti carbonara este gata. Serviți imediat. Cu ajutorul unei oale și a unei furculițe, creați un cuib de paste și așezați-l pe o farfurie.

Pasul 7) – Adăugați guanciale (cele rămase în tigaie), piper negru măcinat și brânză pecorino rasă după gust.


Lasă un răspuns