You are currently viewing GIANDUIA: o crema de ciocolata tipica de Piedmont

GIANDUIA: o crema de ciocolata tipica de Piedmont

Una dintre cele mai delicioase rețete tradiționale piemonteze

Bucătăria italiană tradițională se caracterizează prin produse care sunt în special legate de istoria și cultura orașului din care provin. Una dintre cele mai cunoscute în Italia și în străinătate este crema Gianduia născută în Piemont. Tradițiile italiene te vor conduce la descoperirea acestui desert făcut cu alune și ciocolată. Aici vom vorbi și despre masca tradițională a acestei regiuni care a fost inspirată și a luat numele acestui produs tipic. De asemenea, vă vom explica ce ingrediente să utilizați și cum să procedați la prepararea acestuia.

Originea sa

Începutul utilizării alunelor, în special a celor care provin din Langhe, se datorează blocadei comerciale impuse de Marea Britanie la începutul anilor 1800 împotriva continentului controlat de Napoleon. Acest lucru a dus la o absență aproape totală de cacao și puținul care se putea găsi a avut prețuri foarte mari. Cofetarii din Piemont au decis să folosească alunele regionale pentru a se amesteca cu cacao, pentru a menține calitatea produsului ridicată. Lansarea pe piață a avut loc în 1865 în timpul sărbătorilor carnavalului. Succesul a fost imediat pentru „gianduiotto”, care a fost prima ciocolată ambalată individual. Relația dintre ciocolată și orașul Torino datează imediat după descoperirea Americii. Acest produs a ajuns în capitala Piemontei când Emanuele Filiberto, Duce de Savoia, a mutat capitala statului său acolo. În mai puțin de un secol, Torino a devenit unul dintre cele mai importante centre de producție de ciocolată din Europa. Patiseri din toată lumea au venit aici pentru a învăța arta preparării ciocolatei.

Rețeta

Gianduia este disponibilă pentru vânzare sub formă de cremă sau bomboane de ciocolată. Există multe companii care produc astăzi acest produs tradițional. Mai mult, un aspect interesant este posibilitatea de a-l putea pregăti acasă. Rețeta de bază folosește următoarele ingrediente:

40 g de zahăr

20 g de cacao

50 g de alune

70 ml de lapte

Cum se prepară

Pregătirea este destul de simplă, dar necesită multă atenție pentru a urma pașii necesari. Primul lucru de făcut este să amestecați alunele pentru a le transforma într-o pastă omogenă. Apoi continuați cu lapte, zahăr, cacao. Acum trebuie să-l amestecați, având grijă să nu creați bulgări. În cele din urmă, turnați amestecul într-un borcan de sticlă și păstrați-l la frigider.

Rețetele tradiționale ale culturii culinare italiene au origini care sunt legate de produsele disponibile pe teritoriul de origine. Acum, că știi să prepari Gianduia, nu mai rămâne nimic de făcut decât să te apuci de treabă sau, alternativ, să mergi la un magazin pentru a gusta acest produs piemontean excepțional.

Lasă un răspuns