You are currently viewing Parmigiano Reggiano – Regele brânzeturilor

Parmigiano Reggiano – Regele brânzeturilor

„Strigă-mă pe numele meu” ~ Parmigiano Reggiano, DOP

Parmigiano Reggiano este unul dintre cele mai populare brânzeturi din Italia; este cu adevărat dificil să găsești o gospodărie italiană care să rămână fără Parmigiano. Italienii își cumpără de obicei Parmigiano Reggiano în bucăți de aproximativ un kilogram fiecare și de obicei, îl duc acasă întreg. Unii vor avea o porție rasă în fața lor la tejgheaua de brânză, dar fii sigur că un alt obiect care nu lipsește niciodată dintr-o gospodărie italiană este răzătoarea de brânză.

Sincer, acești oameni trăiesc pentru produse alimentare autentice și accesorii. Nu știi niciodată când vei avea nevoie de un strop de Parmigiano! Și, ca produs natural fără lactoză, fără aditivi sau conservanți, este recomandat chiar de către medicii italieni pacienților lor cu intoleranță la lactoză ca o sursă excelentă de calciu și aminoacizi esențiali.

* În Italia fără lactoză este definit ca mai mic de 0,01g / 100g.

Cunoscut sub numele de „Il re dei formaggi”, regele brânzeturilor, Parmigiano Reggiano are o istorie de peste 900 de ani. A fost produs pentru prima dată de călugării benedictini care locuiau în Parma. Încercau să inventeze o brânză care să reziste în timp și să nu se strice. Astăzi, aproape un secol mai târziu, aceleași metode sunt utilizate pentru producția sa.

Doar cel mai bun lapte, obținut de la anumite tipuri de vaci, care pasc iarbă bio proaspătă, crescute în zone specifice din mediul rural din jurul Parmei este permis să intre în fabricile de brânză autorizate să producă Parmigiano Reggiano. Acest proces meticulos este ceea ce diferențiază această brânză de orice alt produs etichetat ca parmezan.

Acesta este și unul dintre motivele pentru care italienii sunt atât de atenți față de Parmigiano Reggiano. Acest mșteșug străvechi este atât de strict controlat de Consorțiu, încât consumatorului i se garantează autenticitatea prin etichetarea DOP pe brânză.

* DOP în engleză este tradus DOP sau denumire de origine protejată.

Lasă un răspuns