You are currently viewing Spaghetti Aglio Olio e Peperoncino

Spaghetti Aglio Olio e Peperoncino

Paste cu ulei de măsline, usturoi și chilli

Care este singurul fel de mâncare italian pe care îl poți pregăti în cincisprezece minute și fără nimic în frigider? Spuneți „ciao” lui Spaghetti Aglio Olio e Peperoncino.

Originară din Campania, această rețetă iconică este un exemplu clasic de cucina povera, valorificând la maxim ingredientele simple. Eroul de aici este uleiul de măsline extravirgin, așa că veți dori să vă asigurați că alegeți unul care este făcut cu măsline presate la rece. Vă recomandăm să alegeți un ulei de măsline virgin suplimentar robust, chiar picant, sau ardei iute, un ingredient obișnuit găsit în bucătăria mai înflăcărată din Sudul Italiei. De fapt, acest fel de mâncare oferă în mod tradițional baza pentru alte rețete iconice napolitane, cum ar fi spaghetti alle vongole sau spaghete cu hamsii.

În zilele noastre, în Italia, este un fel de mâncare îndrăgit, care este la fel de des consumat pentru cină, precum este o gustare de la miezul nopții și este ușor de văzut de ce: fiecare ingredient poate fi găsit în cămară într-o clipă. Simplu, satisfăcător și rapid, vedeți cum se prepară spaghete cu usturoi și ulei mai jos.

Ingrediente necesare pentru a pregăti spaghete cu usturoi, ulei de măsline și ardei iute:

1 kilogram spaghete uscate
Sare (suficient pentru a condimenta apa de paste)
Ulei de măsline extravirgin
6 căței de usturoi
Felii proaspete de ardei iute roșu după gust sau 1 linguriță fulgi de chilli zdrobiți
½ cană apă
½ cană pătrunjel tocat
4 bucăți de anchoise (opțional)

Într-un vas mediu aduceți apa la fierbere. După ce a fiert, adăugați sare după gust (ar trebui să aibă un gust aproape la fel de sărat ca marea). Adăugați pastele și gătiți-l cu 1 minut mai puțin decât timpul de gătire sugerat.

În timp ce pastele se gătesc, adăugați jumătate din uleiul de măsline și usturoi într-o tigaie mare. La foc mediu, gătiți usturoiul până devine foarte aromat și translucid (asigurându-vă că nu îl ardeți). Adăugați fulgi de chili zdrobiți în tigaie și lăsați-le să gătesc timp de 1 minut, apoi adăugați o lingură generoasă de apă de paste.

Când sunt al dente, adăugați pastele imediat în tigaia sărată. Gătiți încă un minut în tigaie, apoi adăugați pătrunjelul și restul de ulei de măsline extra virgin. Sosul cu apă va fi bătut cu uleiul rămas pentru a crea o emulsie perfectă de ulei, apă și amidon.

Poftă bună!

Sursă rețetă – Eataly.com

Lasă un răspuns