You are currently viewing Tot ce trebuie sa stii despre TRUFE

Tot ce trebuie sa stii despre TRUFE

De la bucătari profesioniști până la bucătari amatori, cu toții anticipăm cu nerăbdare sezonul trufelor în fiecare an.

În fiecare sezon, trufele selectate sunt transformate în rețete regionale pentru săruri aromate, sosuri bogate și uleiuri de măsline autentice. Cu aceste produse de cămară, ne putem bucura de aromele profunde ale trufelor pe tot parcursul anului.

Ce sunt trufele?

Trufele sunt tuberculi. Există mai multe soiuri – în principal alb și negru – care se schimbă în funcție de sezon. Trufele albe sunt recoltate de obicei de la sfârșitul lunii septembrie până la începutul lunii ianuarie, în timp ce trufele negre variază în funcție de sezon în funcție de soiul specific.

Unde cresc?

Referate ca aur culinar rar, trufele nu pot fi plantate sau îmblânzite. Cresc doar subteran în pădurile sălbatice câteva luni în fiecare an. Tuberculii se găsesc doar în zonele cu un anumit terroir, de obicei umed cu zile mai calde și nopți mai răcoroase. Din acest motiv, nordul și centrul Italiei sunt cunoscute pentru o mulțime de trufe.

Cum le mănânci?

După cum am spus, trufa este un tip de ciupercă; cu toate acestea, nu o confundați cu ciupercile pe care le puteți prăji, fierbe sau coace. Procesul de gătit distruge aroma caracteristică a trufei. Puteți rade trufa proaspătă peste paste, risotto sau chiar mâncăruri cu ou pentru un twist gourmet.

Sursă: eataly.com

Lasă un răspuns