You are currently viewing D.I.Y Bruschetta Bar, o nouă idee pentru petrecerea ta!

D.I.Y Bruschetta Bar, o nouă idee pentru petrecerea ta!

Ai nevoie de inspirație pentru un eveniment last minute
Știm cât de greu e să pregătești gustări pe gustul tuturor, dar am găsit o soluție ușoară, creativă și delicioasă!
Crează-ți propriul bruschetta bar, este extrem de ușor de pregătit și îți promitem că va fi locul de adunare la petrecerea ta!

Acest ghid de Do It Yourself Bruschetta Bar îți va oferi toate sfaturile și trucurile de care ai nevoie pentru a crea o masă impresionantă de aperitive. 

Poți alege din ingredientele propuse de noi sau poți să-l pesonalizezi după gustul tău sau dietă. Este perfect pentru cei pretențioși și la fel de distractiv pentru toți invitații care doresc să încerce câte puțin din fiecare.

1

Ingrediente și idei de topping:

Hai să începem cu baza! Alegem o felie de baghetă sau ciabata proaspătă și un pic de ulei de măsline cu care stropim ușor pâinea.

Acum începe partea interesantă… topping-ul! Ți-am pregătit câteva idei de început.

Topping-ul tradițional de bruschetta este cel cu busuioc și roșii (unul dintre preferatele noastre!)

Ardei copți – pepperonata

Roșii uscate la soare sau roșii cherry

Măsline de tot felul

Cremă de măsline

Cremă de ciuperci

Pesto din busuioc verde

Fructe, cum ar fi pere verzi, mere proaspete sau struguri

Miere (mierea cu fagure este un ingredient delicios dar și spectaculos)

Anghinare marinată

Cremă de ardei dulce

2

Mezeluri, cum ar fi prosciutto, capocollo sau salam Felino/Cacciatore

Ceapă caramelizată

Ciuperci prăjite

Busuioc proaspăt, cimbru sau rozmarin

Oțet/Cremă balsamică

3

Brânzeturi: Alege 4-5 tipuri de brânză proaspătă, tartinabilă sau cu mucegai (buratta, cremă tartinabilă, camembert de capră sau gorgonzola dulce), cât și maturate (pecorino Toscan maturat, Montasio Stravecchio sau o brânză maturată de capră)

VINURI: vinurile alese depind de tipurile de brânzeturi alese pentru Bruschetta Bar și de tematica evenimentului, de exemplu dacă evenimentul este vara îți recomandăm vinuri răcoritoare, spumante, rose-uri. Poți să vezi lista noastră de vinuri italiene autentice:

4

PASUL 1: Pregătește ingredientele

Pe lângă ingredientele de pe masă, e bine să avem mai multe produse gata feliate și preparate pentru a completa masa în cazul în care anumite ingrediente trec mai rapid.

PASUL 2: Crează etichete pentru fiecare topping sau cremă tartinabilă, astfel încât invitații să știe ce este fiecare produs.

PASUL 3: Pregătește masa de prezentare cu 30 de minute înainte de a veni invitații astfel încât brânzeturile să ajungă la temperatura camerei.

Alege un platou din lemn mai mare, tavă din granit sau altă suprafață (depinde de ce décor a fost ales pentru petrecere). Nouă ne place să punem cremele tartinabile și unele toppinguri în boluri ceramice, pe care le aranjăm pe platou, după care umplem golurile cu restul ingredientelor (brânzeturi, mezeluri, fructe, nuci etc)

PASUL 4: Ultimul pas înainte de sosirea invitațiilor este prăjirea pâinii (dacă folosim), tăierea merelor sau a altor fructe alese și încălzirea brânzei brie (dacă folosim).

Pentru a face masa mai primitoare, poți pregăti un blat cu câteva felii de pâine pregătite de topping, iar restul pâinii poate să fie amplasată într-un coș lângă platou.

5

Ce cantitate de paine imi trebuie pentru un bruschetta bar reușit?

Două pâini ar trebui să servească 10-15 persoane. Cantitatea de toppinguri de care ai nevoie depinde de tipul acestora. Noi recomandăm aproximativ 100-120 gr de brânză de persoană, dar e bine să aveți extra-uri pregătite de feliere.

Pot să fac barul înainte?

Pregătește cât mai multe detalii înainte (felierea, blaturile și bolurile, etichetele etc), astfel încât evenimentul tău să fie cât mai lipsit de stres! Poți pune cremele în boluri chiar cu o seară înainte, cu o folie de plastic. Singurele lucruri pe care ar trebui să le lăsați pentru a doua zi sunt pâinea, merele și orice altceva care s-ar putea usca sau oxida peste noapte.

Când ar trebui să servesc un bruschetta bar?

Oricând ai poftă de ceva creativ și delicios!
Poți servi bruschetta în perioada sărbătorilor, pentru o petrecere de vară, pentru o zi de naștere… există posibilități nesfârșite!

6

Așteptăm poze cu bruschetta bar-ul vostru!
Pentru ingredientele de topping e așteptăm în eShop-ul nostru!

Sursă: https://www.countrysidecravings.com/make-your-own-bruschetta-bar/

Lasă un răspuns