You are currently viewing Salam de biscuiți

Salam de biscuiți

Timp de pregătire: 20 de minute, 5 minute de gătit
Ingrediente pentru 12 salamuri:
– 100 g ciocolată neagră 55%
– 200 g biscuiți
– 150 g unt
– 150 g zahăr
– 1 ou
– 50 gr alune

Metodă de preparare
Topeste ciocolata într-o oală sau la cuptorul cu microunde. Se sfărâmă biscuiții în bucăți mari, se prăjesc și se toacă alunele. Se înmoaie untul la temperatura camerei și se amestecă cu un tel, se adaugă zahărul și se amestecă în continuare, adăugând ciocolata topită și oul.
Amestecați biscuiții sfărâmați și alunele și lăsați aluatul să se odihnească câteva minute înainte de a frământa cu mâinile. Tăiați 12 foi pătrate de hârtie pergament de 10 cm x 10. Luați cantități mici de amestec și aranjați-le pe foi. Rulați hârtia dând o formă cât mai regulată posibil. Legați capetele bomboanelor cu sfoară de bucătărie și păstrați rulourile la frigider timp de 3-4 ore.

Variații
Alternativele pot include schimbarea diferitelor tipuri de ciocolată: lapte, alb, împânzit cu nuci, condimentat. Sau, în loc de alune, migdale, nuci, fistic, fructe confiate precum caise uscate, cireșe negre, ananas. Versiunea „salamului” de ciocolată a fost creată pentru prima dată pentru o petrecere pentru copii, dar majoritatea au fost cei mari care i-au mâncat, unul după altul. Salamul de ciocolată este, de fapt, una dintre acele delicii apetisante la care este greu de rezistat, aducând chiar și cel mai serios adult înapoi la dimensiunea jucăușă și infantilă. Deci, pregătește o mulțime din ele și poate amestecă tipurile. În cel mai scurt timp vor dispărea ca prin farmec.

Lasă un răspuns