You are currently viewing Istoria Caseificio Val d’Apsa – o calatorie minunata de explorare a traditiei de fabricare a branzeturilor familiei Casula

Istoria Caseificio Val d’Apsa – o calatorie minunata de explorare a traditiei de fabricare a branzeturilor familiei Casula

Familia Casula, proprietarii companiei Caseificio Val d’Apsa, ne împărtășesc pasiunea, dedicarea și dragostea pe care le pun în fiecare dintre produsele lor. Descoperiți mai jos, ce-i face pe acești oameni atât de speciali și brânzeturile lor atât de unice.

O poveste de dragoste de 40 de ani cu dealurile din Urbino și regiunea Marche

Istoria Caseificio Val d’Apsa este o istorie a pasiunii pentru ceea ce facem, a dragostei față de zona noastră natală și a respectului pentru tradiție în producția de brânzeturi de oaie și lapte mixt de înaltă calitate. Familia Casula, moștenitoare a tradiției de fabricare a brânzeturilor din Sardinia, de unde provine familia noastră, a combinat cunoștințe istorice minuțioase cu tehnici inovatoare pentru a produce brânzeturile istorice din zona Urbino încă din 1977.

“CONTINUĂM TRADIȚIA FAMILIEI ȘI REDESCOPERIRIM BRÂNZETURI ISTORICE DIN ZONA URBINO ÎNCĂ DIN 1977.” Familia Casula

De atunci, producția de lactate s-a realizat într-o fermă tradițională, renovată din zona Montefeltro, care este încă centrul operațiunilor noastre de fabricare a brânzeturilor. De-a lungul anilor, datorită unei atenții neîncetate asupra calității, am câștigat recunoaștere la nivel local și național înainte de a ne extinde cu succes pe piața internațională cu o serie de produse simple, autentice, originale. În timp ce lucrăm în strictă conformitate cu tradiția, dezvoltăm și testăm continuu produse inovatoare, adaptate gusturilor noilor generații de consumatori.
Compania noastră prelucrează doar lapte italian, majoritatea local, din care realizăm brânzeturi unice, cu atenția, maestrului nostrum în lactate. În anii 1990, familia Casula a decis să-și lărgească orizontul prin achiziționarea unei noi unități, într-o zonă strategică pentru laptele de oaie italian: Maremma. Această idee inspirată de Bartolomeo Casula a dus la crearea Fattorie di Maremma la San Lorenzo Nuovo, lângă Viterbo.

“CONSTRUIM VIITORUL PE RĂDĂCINI ADÂNCI.” Andrea și Eleonora Casula

O istorie a pasiunii comune ne-a legat timp de patruzeci de ani. În 2017 ne-am sărbătorit cea de-a 40-a aniversare, o etapă care pentru noi este pur și simplu un semn de continuitate, deoarece vedem munca noastră ca un proiect comun deschis spre viitor, dedicat protejării naturii, oferirii de alimente bune, sănătoase, cu angajamentul și intensitatea plăcerii morale.

BRÂNZETURILE NOASTRE DE EXCELENȚĂ DOP
În conformitate strictă cu tradițiile locale străvechi, creăm arome care surprind și încântă.

I Tradizionali
O gamă tradițională de produse tipice zonei Montefeltro: în special ricotta și pecorino, lapte mixt și lapte de vacă, brânzeturi maturate și aromate.

Le Giare
Brânzeturi obținute din lapte mixt de vacă și oaie, realizate în mod tradițional, maturate 40 de zile și păstrate încă 30 de zile în borcane de teracotă cu arome naturale adăugate.

I Creativi
Brânzeturi inovatoare, bogate, cremoase, cu o personalitate originală dată de o mare varietate de ingrediente naturale, fiecare cu o aromă unică, neașteptată.

Fattorie di Maremma
Produse simple, autentice și arome genuine, direct după tradiția zonei Maremma.

Lasă un răspuns