You are currently viewing Istoria Zilei Îndrăgostitilor în Italia

Istoria Zilei Îndrăgostitilor în Italia

Multe legende înconjoară această sărbătoare romantică. Potrivit uneia, istoria Zilei Îndrăgostiților își are rădăcinile în cultura romană antică. 14 februarie a fost ziua în care oamenii o sărbătoreau pe Juno, zeița femeii și a căsătoriei.

Cealaltă legendă este despre Sfântul Valentin, preotul care a sfidat ordinul împăratului roman. În timpul războiului, împăratul a interzis căsătoria, iar când s-a descoperit că Sfântul Valentin căsătorea îndrăgostiții în secret, a fost omorât pe 14 februarie. Mai târziu, Papa Gelasius a declarat ziua de 14 februarie Ziua Îndrăgostiților și este sărbătorită de mai bine de 1500 de ani.

Tradiții de San Valentino din Italia

Tradiția „lucchetti dell’ amore” (lacătele iubirii) a devenit atât de populară în Italia încât orașele au interzis atașarea lacătelor pe poduri și au început îndepărtarea acestora. În ciuda interdicției, pe podurile din jurul Italiei mai apar multe lacăte ce simbolizează dragostea.

Poate din cauza tuturor peisajelor romantice și a cinei cu lumânări și trandafiri, Ziua Îndrăgostiților este cea mai populară zi pentru cuplurile care se logodesc în Italia. Dacă propunerea merge conform tradițiilor italiene, viitoarei doamne i se prezintă un inel cu diamante.

În fiecare an, orașul Verona, unde au locuit Romeo și Julieta lui Shakespeare, primește aproximativ 1000 de scrisori adresate Julietei. La toate scrisorile le răspunde echipa de voluntari din clubul Julieta, iar cea mai emoționantă scrisoare de dragoste este premiată cu premiul „Cara Giulietta” („Dragă Julieta”).

Selecția noastră de cadouri

Pentru a sărbători în stil italian, avem pentru tine o selecție de cadouri pe care să le faci persoanei iubite. Și dacă nu ai în plan un inel cu diamant, noi îți recomandăm să o îndulcești în stilul Degusteria Francesca!

Lasă un răspuns