Branza de lapte crud - Pecorino Il Crudo, 100 gr

Pret: 15,9 Lei
Fără TVA: Pret: 14,6 Lei
Producător: Rocca Toscana
Cod produs: 1000178
Stoc Stoc epuizat

Pecorino din lapte crud sau Pecorino IL CRUDO: ce este? Cum se face si care sunt caracteristicile sale? Care sunt avantajele branzei obtinute din lapte crud? Sa incepem cu un concept fundamental, pentru a face branza, avem nevoie doar de 3 ingredient...
Pecorino din lapte crud sau Pecorino IL CRUDO: ce este? Cum se face si care sunt caracteristicile sale? Care sunt avantajele branzei obtinute din lapte crud? 

Sa incepem cu un concept fundamental, pentru a face branza, avem nevoie doar de 3 ingrediente: lapte, cheag si sare. Deci, cum este posibil sa existe sute si sute de branzeturi traditionale facute numai cu aceste 3 ingrediente simple?

Ei bine, exista multi factori care afecteaza o branza. Putem spune ca exista un al patrulea ingredient cheie care este timpul care determina caracteristicile importante ale branzei. Apoi, desigur, trebuie sa vedem tipul de lapte care este folosit (vaca, oaia, capra) si, in sfarsit, tehnica producatorului de branza. Cu toate acestea, exista un factor special care conditioneaza branza mai mult decat oricine: aceasta este pasunea. Legatura stransa care exista intre branza si teritoriu. Italo Calvino a scris: "In spatele fiecarei branze exista o pasune de un verde diferit, sub un alt cer".

Aceasta inseamna ca, chiar daca s-au produs doua branzeturi cu aceleasi metode de productie si condimente, dar cu lapte provenit de la doua pasuni diferite, cele doua branzeturi sunt diferite! Fiecare branza este expresia terenului de unde provine. Va puteti intreba de ce aceasta introducere lunga: deoarece aceasta este principala caracteristica a branzei de lapte crud: a fi expresia autentica a teritoriului de unde provine!

Branza de lapte crud este o branza in care laptele nu a suferit pasteurizare, prin urmare, bacteriile benefice ale laptelui nu sunt distruse prin procesarea termica. Bacteriile vor influenta caracteristicile branzei, pastrand mirosurile si aromele teritoriului.

Branza de lapte crud pastreaza legatura dintre branza si teritoriu: este o expresie a biodiversitatii, este unica, de fiecare data cand este produsa, si este delicioasa. 
Se prelucreaza laptele proaspat obtinut la o temperatura de pana in 40°C, pentru a pastra mai bine aromele intregi
si aromele pasunii. 
Pentru a obtine acest tip de Pecorino din lapte crud, procesul este indelungat si dificil, iar cantitatea obtinuta este limitata.
Rotile sunt selectionate si semnalizate cu fire unul cate unul, dupa un proces atent de maturizare, care dureaza cel putin trei luni.

LAPTE de oaie nepasteurizat , cheag de vacă, sare. Coaja nu este comestibila. A se păstra la o temperatură între 0/ 4°C.

Produse lactate
Pecorino
Brânză maturată
Lapte de
Oaie

Adaugă un review

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie un review