Gorgonzola Dulce DOP, 100 gr

Pret: 8,2 Lei
Fără TVA: Pret: 7,5 Lei
Producător: Pezzetta
Cod produs: 1000156
Stoc Stoc epuizat

Gorgonzola este o branza cu mucegai albastru, obtinuta din pasta cruda produsa in Italia din lapte integral de vaca. Se foloseste pentru diferite preparate in bucatarie, in special in risotto, dar este, in acelasi timp, excelenta ca o branza de masa....

Gorgonzola este o branza cu mucegai albastru, obtinuta din pasta cruda produsa in Italia din lapte integral de vaca. Se foloseste pentru diferite preparate in bucatarie, in special in risotto, dar este, in acelasi timp, excelenta ca o branza de masa.

Ea are o culoare galben-paie cu vinisoare verzi datorita procesului de formare a de mucegaiurilor.

Este cremoasa si moale cu o aroma speciala si caracteristica, usor picanta. Formele, care cantaresc aproximativ 12 kg, poarta marca de origine pe ambele parti si sunt invelite in folie de aluminiu, care poarta marca caracteristica denumirii protejate "Gorgonzola".

Este produsa cu lapte de vaca pasteurizat provenit din ferme situate in zona de origine, cu adaos de fermenti lactici. Procesul de pasteurizare vizeaza reducerea incarcaturii bacteriene si este efectuat la o temperatura de 72 ° C timp de 22 de secunde. La sfarsitul ciclului, produsul este selectat si ambalat; formele sunt invelite in folia de aluminiu, care diferentiaza marca prin garantia consortiului acestui produs inconfundabil.

Este cremoasa si moale cu un gust deosebit si usor picant.

Branza gorgonzola este originara din provincia Milano. Este produsa in Lombardia si Piemont, tocmai in provinciile Bergamo, Brescia, Biella, Como, Cremona, Cuneo, Lecco, Lodi, Milano, Novara, Pavia, Varese, Verbania, Vercelli si in unele municipalitati din Alessandria.

 

Asocieri:

Gorgonzola, se foloseste atat la prepararea de mancaruri simple si pentru preparate mai compleze, cat si pentru sosuri excelente si creme gustoase, adaugand unt sau smantana lichida.

O asociere culinara clasica, in special in provincia Bergamo si in provincia Brescia, este mamaliga cu gorgonzola.

De asemenea, este folosita pentru prepararea risotto. Retetele tipice sunt risotto cu gorgonzola si radicchio sau cu gorgonzola si pere.

Cu un gust dulce-untos, Gorgonzola prefera vinurile rosii si vinurile albe, caracterizate printr-o anumita finete si o aroma, cum ar fi Riesling, Pinot Blanc, Merlot, Langrein Kretzer, Orvieto Classico, Frascati Sup., Dry Malvasia, Chiaretto del Garda.

O alta combinatie clasica este cea cu mascarpone si nuci, fructe, legume, gem, miere, mustar sau ciocolata. In functie de sezon, se asociaza cu diverse legume (telina, rosii de cirese, ardei, ridichi, dovleac) si fructe (capsune, pere, kiwi, smochine, mere).

 

​*Pret per 100 gr

LAPTE de vaca, sare, cheag. A se pastra la o temperatura intre 0/ +4°C.

Produse lactate
Gorgonzola
Lapte de
Vacă

Adaugă un review

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie un review

Produse asemănătoare