Amarone Classico della Valpolicella DOC, Cesari

Pret: 228,0 Lei
Fără TVA: Pret: 191,6 Lei
Cod produs: 1000840
Stoc În Stoc

2010, 0,75L Soi de struguri: 75% Corvina Veronese, 20% Rondinella şi 5% Molinara;    Strugurii destinaţi producţiei de Amarone sunt culeşi cu 1-2 săptămâni înainte faţă de cei folosiţi pentru Valpolicella. În timpul culesului, se selectează numa...
2010, 0,75L

Soi de struguri: 75% Corvina Veronese, 20% Rondinella şi 5% Molinara; 
 
Strugurii destinaţi producţiei de Amarone sunt culeşi cu 1-2 săptămâni înainte faţă de cei folosiţi pentru Valpolicella. În timpul culesului, se selectează numai strugurii perfect integri şi uscaţi, apoi sunt aşezaţi în lădiţe joase, pe un singur rând. Se păstrează astfel pentru uscare în cămări pentru fructe bine aerisite, pentru a evita riscul mucegaiului. 
Procesul de uscare durează până la sfârşitul lunii ianuarie, iar în aceste luni strugurii sunt controlaţi în permanenţă, înlăturându-se cei care suferă daune. La sfârşitul uscării, strugurii pierd 30-40% din greutate, în timp ce creşte concentraţia de zaharină, indispensabilă în faza ulterioară de fermentare pentru a garanta un grad de alcool important (în jur de 15%). Fermentarea se face în contact cu cojile, timp de 20-30 zile. În timpul fermentării, având în vedere gradul înalt de alcool care se produce, drojdia trebuie să fie cu grijă selecţionată şi rezistentă atât la alcool cât şi la frig (perioada de fermentare pentru Amarone este în lunile ianuarie şi februarie). După separare, produsul este pus în recipiente de oţel pentru a avea loc fermentarea malolactică, în cursul lunilor următoare. În acest punct începe faza de maturare, care va dura 2-3 ani, în butoaie mari din lemn de gorun  de Slavonia şi în butoaie mici din gorun francez. Înainte de utilizarea, maturarea se încheie cu 6 luni de repaus în sticlă.

Descriere organoleptică 
De la o primă examinare olfactivă, se disting imediat aromele caracteristice de fruct matur, dulceaţă şi cireşe. 
Izbeşte în special incredibila persistenţă, care continuă spre cerul gurii, unde se deschide cu toată puterea, caldă şi elegantă.

Combinaţii şi servire 
Se recomandă combinarea cu vânat, carne la grătar şi stufat, dar şi ca vin de conversaţie. Se serveşte la temperatura de  18-20°C. Se va desface cu cel puţin două ore înainte de servire.

Date analitice
Alcool: 15,4%
Aciditate totală: 5,5 gr/l.
Aciditate volatilă: 0,62 gr/l.
Extras sec net: 30,0 g
Vin
Liniștit
Culoare vin
Roșu
Țară de origine
Italia

Adaugă un review

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie un review