You are currently viewing Chianina – un gust unic al Italiei

Chianina – un gust unic al Italiei

În acest articol îți vom povesti despre celebra carne Chianina, acel rib eye al italienilor, o carne deosebită, atât prin calitate, cât și prin gust.

Ce este Chianina?
Chianina este o rasă de vită din Italia, din zona Valdichiana și este una dintre cele mai vechi rase de vită din lume. Recunoscută mondial pentru calitățile ei deosebite, cum ar fi colesterolul scăzut și gustul unic datorat climei și creșterii acesteia în deplină libertate.

Vaca din rasa Chianina

Originile Chianina
Chianina este una dintre cele mai vechi rase de bovine italiene provenită din regiunile centrale ale Italiei. Acest tip de vită este apreciată pentru construcția sa robustă și pentru delicioasa bistecca alla fiorentina care a făcut-o faimoasă.
Este caracterizată de o blană albă foarte fină și este una dintre cele mai înalte și mai grele rasă de vite. Caracteristica cea mai remarcabilă a vitelor Chianina este musculatura lor extinsă și bine definită. În prezent, rasa este protejată și certificată de Vitellone Bianco dell’Appennino Centrale P.G.I.

Bistecca Fiorentina de Chianina

Chianina în bucătărie
Carnea de vită Chianina este caracterizată printr-o marmorație medie, lucru care îi oferă mușchiului un gust deosebit. Chianina are multe părți gustoase, dar probabil cea mai faimoasă bucată de carne este cea folosită pentru friptura Forentina – suculentă, densă, dar moale și extrem de gustoasă. Această bucată trebuie să respecte reguli stricte: să aibă o grosime de cel puțin 5-6 cm și o greutate de cel puțin 1 kg. Toate acest lucruri o fac un deliciu absolut! Pe lângă această bucată, noi îți recomandăm să încerci și antricotul, tagliata sau burgerii!
Ca și pairing cu un vin italian, de obicei Chianina este însoțită de un vin roșu bogat și corpolent, cum ar fi un Chianti Classico Riserva, un Brunello sau un Morellino.

Burger cu carne Chianina

Iar acum, în premieră pentru Degusteria Francesca, am decis să aducem această carne deosebită de vită, pregătită pentru grătar sau orice alte preparate vrei să încerci! Proaspătă și suculentă, te așteaptă atât online cât și în magazin să o încerci!

Produse – Carne Chianina

Lasă un răspuns